Dolar

32,5170

Euro

34,8994

Altın

2.438,44

Bist

9.915,62

Afganistan saldırıların gölgesinde seçime gitti

Afganistan'da devam eden seçimler yapılan saldırıların gölgesinde kaldı. Seçimi engellemeye çalışan Taliban'ın saldırıları sonucunda en az 15 kişi öldü, 120 kişi ise yaralandı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-10-21 11:54:11

Afganistan saldırıların gölgesinde seçime gitti

Afganistan'da yüzlerce oy kullanma noktası açılamadığı için seçmenler sandıklara gidemedi. Diğer yandan, güvenlik tehditleri ve Kabil'deki bomba saldırısına rağmen yaklaşık 3 milyon Afganın cumartesi günü oy kullandığı kaydedildi. Pazar gününe sarkan genel seçimlerde, bomba saldırısı, el bombaları ve çeşitli patlayıcılar nedeniyle 120'nin üzerinde kişi yaralandı. Kabil yakınlarında gerçekleşen intihar saldırısı sonucu ise en az 15 kişi hayatını kaybetti.

Afganistan'ın birçok bölgesinde saldırı tehditleri nedeniyle seçim merkezleri ve sandıklar açılamadı.

Cumartesi günü bitmesi planlanan seçimler, hükümet yetkililerin açıklamasına göre ‘teknik ve organizasyon' ile ilgili sorunlar nedeniyle pazar gününe uzatıldı. Pazar gününe sarkan seçimler için yaklaşık 400 seçim noktası ve 500 sandık görevlisi belirlendi.

Afganistan'da Taliban militanları saldırısıyla tehdit edilen ve seçimlerde ‘hile yapılacağı' iddia edilen çok sayıda seçim merkezinde bağımsız gözetmenler bulunuyor.

Taliban militanları daha önce, ‘yabancıların empoze ettiği' seçimlere gidilmemesi gerektiği ve seçim sandıklarının bulunduğu yerlerin bombalanacağına dair Afganistan halkına tehditlerde bulunmuştu.

Kandahar vilayetinde seçimler bir hafta ertelenmişti
Cumhurbaşkanı Eşref Gani de milletvekili seçimi için başkent Kabil'deki seçim merkezinde oyunu kullandıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada ise, ‘güvenlik ve kaotik organizasyon' nedeniyle Kandahar vilayetinde seçimlerin bir hafta sonraya ertelendiğini duyurmuştu.

Haber Ara