Dolar

32,2760

Euro

34,7950

Altın

2.408,62

Bist

10.294,16

ABD ve Suudilerden muhaliflere yardım

ABD Dışişleri Bakanı Kerry Suudi Arabistan Kralı Selman ile bir araya geldi. İkilinin gündeminde Suriye krizi ve İsrail'deki gerilim vardı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-25 13:28:55

ABD ve Suudilerden muhaliflere yardım

Suudi Arabistan Haber Ajansı SPA'nın haberine göre, Beraberindeki heyetle birlikte Suudi Arabistan'ı ziyaret eden ABD Başkanı John Kerry, başkent Riyad'da Kral Selman bin Abdulaziz'le bir araya geldi. İkilinin görüşmesinde bölgede ve özellikle Filistin topraklarında yaşanan gelişmeler, Filistinlilerin İsrail saldırılarından korunması ile Suriye'deki gelişmeler değerlendirildi. Kerry ve Selman Suriye'deki 'ılımlı muhaliflere' yardımı artıracaklarını vurgularken, siyasi çözüm arayışından da vazgeçilmeyeceğini belirtti. İkili bunun ne tür bir yardım olduğundan ise bahsetmedi.

Ortadoğu turundaki Kerry, Kral Selman ile görüşmesinin ardından Suudi Veliaht Prensi ve İçişleri Bakanı Prens Muhammed bin Neyif bin Abdulaziz ile de görüştü.

Kerry, Ürdün'den ayrılmadan önce, Ürdün ile İsrail'in, Harem-i Şerif ve Aksa'nın avlusuna kamera yerleştirilerek 24 saat denetlenmesi konusunda anlaştığını, Başbakan Benyamin Netanyahu'nun da Müslümanların Harem-i Şerif'te namaz kılmalarına imkan tanıyacak bir politika izlemeyi kabul ettiğini duyurmuştu.

Haber Ara