Dolar

32,3893

Euro

34,8225

Altın

2.395,51

Bist

10.208,65

'ABD ve Avrupa, Ortadoğu'ya müdahil olmayı kesmeli'

Eski ABD parlamento üyesi Ron Paul, ABD ile Avrupa'yı; Afganistan, Irak ve Libya gibi Ortadoğu ülkelerinde yürüttükleri politikalar üzerinden eleştirdi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-09 04:39:43

'ABD ve Avrupa, Ortadoğu'ya müdahil olmayı kesmeli'

Ajansların haberine göre; Cumhuriyetçi siyasetçi, mevcut krizi 'yapay' ve ‘hükümet kaynaklı' şeklinde nitelendirerek "Suriye, Libya, Afganistan ve Irak gibi ülkelerden yaşanan göçmen akınının nedeni, ABD ve Avrupa'nın müdahaleci politikası. Bu politika bu ülkelerde ekonomik düzelmeye yönelik bir umut bırakmadı. Bu kitlesel göç, değişim, işgal siyaseti ve silah namluları ile ‘demokrasi' empoze etme politikasının doğrudan sonucu" ifadelerini kullandı. 

'SURİYE'DEN GÖÇÜLMESİNE ŞAŞMAMALI'

Paul, IŞİD'in ABD'nin 2003 yılında Irak'ı işgal etmesinden önce var olmadığına dikkat çekerek "Esad, iyi bir lider olmayabilir, ancak onun devrilmesi için uygulanan güç, Esad'dan çok daha kötü ve tehlikeli görünüyor. İnsanların umutsuzca Suriye'yi terk etmek istemesine şaşmamalı" dedi.

Paul, bu arada göçmen krizinin çözümü için ‘çok basit, fakat etkili bir çözüm' de önerdi. Paul "Diğer ülkelerin meselelerine müdahil olmayı kesin. Barışçıl bir dış politikanın getireceği refahı sahiplenin. İmparatorluğa son verin!" çağrısında bulundu. 

Siyasetçi, eski CIA Direktörü David Petraeus'u, ABD'yi IŞİD'i ortadan kaldırmak için El Kaide'nin ılımlı üyeleriyle çalışmaya yönelttiği sebebiyle sert bir dille eleştirerek "ABD'nin korkunç Suriye politikasını El Kaide ile işbirliği ile kurtarabileceği fikri dehşet verici" dedi.

Haber Ara