Dolar

32,2773

Euro

34,7182

Altın

2.408,71

Bist

10.267,09

ABD: Taliban için iyi bir yıldı

NATO'nun Afganistan'daki Kararlı Destek Misyonu Sözcüsü General Cleveland, geçen yılın değerlendirmesini yaptı...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-02 03:33:01

ABD: Taliban için iyi bir yıldı

NATO'nun Afganistan'daki Kararlı Destek Misyonu Sözcüsü General Cleveland, geçtiğimiz yılın Afgan güvenlik güçleri için zorluklarla dolu olduğuna işaret ederek, "2015 Taliban için daha iyi bir yıldı" yorumunda bulundu.

Ajanslarda yer alan habere göre; Video konferans yöntemiyle Pentagon'a bağlanarak basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan  Charles Cleveland, geçtiğimiz yıl Afganistan'da yaşananların Afgan güçlerinden ziyade Afgan Talibanı'nın mevzi kazanmasına yardımcı olduğuna işaret ederek, "Sanıyorum 2015, Afganistan güvenlik güçleri için zor, Taliban için daha iyi bir yıldı" ifadelerini kullandı. 

ABD'nin insansız hava aracı saldırısı sonucu öldürülen Taliban lideri Molla Ahtar Mansur'un yerine geçen Haybatullah Akundzade ile ilgili ilk kez değerlendirme yapan General Cleveland, yeni Taliban lideri ile Afganistan yönetimi arasında kısa vadede bir müzakere imkanı görmediğini belirtti.

'MÜZAKERE MASASINA OTURMASINI BEKLEMİYORUZ'

Haybatullah Akundzade'yi 'eli kanlı biri' olarak niteleyen Cleveland, "Kısa vadede onun müzakere masasına oturmasını beklemiyoruz" dedi.

Afganistan'daki Taliban örgütünün şu anda 8 ila 10 bölgeyi kontrolü altında tuttuğunu dile getiren General Cleveland, örgütün birçok bölgede operasyon yapabilme kabiliyetine de sahip olduğunu vurguladı.

Haber Ara