Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

'ABD'liler Esed'i devirme planından habersiz'

Avukat Robert F. Kennedy Jr., 'ABD’liler, yönetimin Esad’ı devirme planından haberdar değil' dedi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-04 04:53:40

'ABD'liler Esed'i devirme planından habersiz'

Eski ABD Başkanı John F. Kennedy'nin yeğeni, avukat Robert F. Kennedy Jr., ABD'lilerin çoğunun, Washington'ın Suriye'nin seçilmiş yönetimini devirme planından haberdar olmadığını iddia etti.

Politico'da yayımlanan son yazısında, Beşar Esed'in Katar'ın Ortadoğu'da kurmayı planladığı boru hattı projesine karşı çıktığını, Washington'daki askeri yetkililerin de onu yönetimden indirmek için cihatçıları desteklediğini iddia etmişti.

Radio Sputnik'e konuşan Kennedy, “ABD'nin Ortadoğu ilişkilerinin tarihine bakarsak, ABD'nin zaman için Suriye, Irak, Ürdün, Suudi Arabistan ve Mısır'ı işgalini ve dehşet verici yenilgisini görüyoruz” dedi. 

Kennedy, ABD'lilerin çoğunun, demokratik olarak seçilmiş Suriye hükümetini, Amerikan değerlerine ve politikalarına aykırı olan devirme planından haberdar olmadığını savundu.

ABD ve Suriye'nin, İkinci Dünya Savaşı'nda Fransa'ya karşı birlikte hareket ettiklerini hatırlayan Kennedy, “Savaştan sonra Suriye halkı ülkelerinde ABD model bir demokrasi uygulamak istedi. Seçilmiş başkanın en büyük hatası, ABD'nin boru hattı planlarına karşı çıkmaktı çünkü CIA onu devirmeye karar verdi” diye konuştu.

Kennedy, CIA ajanlarının Suriye ordusuna rüşvet vererek personel şefini öldürmeye çalıştığını ama planın geri teptiğini ve Şam yönetiminin ABD'li diplomatları ülkeden çıkardığını belirtti.

Haber Ara