Dolar

32,2717

Euro

34,6856

Altın

2.409,77

Bist

10.045,74

ABD'li YPG'liden Davutoğlu'na cevap

YPG'nin ABD'li savaşçılarından Matson, Davutoğlu'nun PYD'yle ilgili sözlerine yanıt verdi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-29 02:21:56

ABD'li YPG'liden Davutoğlu'na cevap

Suriye'de YPG saflarında savaşan ABD'li Jordan Matson, Türkiye'nin YPG'ye yönelik gerçekleştirdiği iki hava saldırısı sonrası Davutoğlu'nun yaptığı açıklamalar üzerine YPG'nin Rusya ile işbirliği yapmasını mantıklı bulduğunu söyledi. Matson'a göre bu saldırılar IŞİD'e hava desteği anlamına geliyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kürtlerin Suriye'deki siyasi örgütü Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) ve PYD'nin askeri kolu YPG'nin iki kez vurulduğunu açıklamıştı. YPG de, Türkiye'nin hafta sonunda Tel Abyad'ın Türkiye sınırına yakın YPG mevzilerini bombaladığını söylemişti.

Gelişmelerin ardından YPG saflarında savaşan Amerikalı askerlerden olan Jordan Matson, yaşananları Türkiye'nin IŞİD'e "hava desteği" olarak yorumladı. "Tükiye Kürtlere karşı IŞİD'e doğrudan hava desteği veriyor ve ana akım Amerikan medyası bunu görmezden geliyor" notunu sosyal medya hesabından paylaşan Matson, "Sanırım'Kürtlerin tek dostu dağlardır' sözü doğru" dedi.

YPG'nin Ruslarla işbirliği yapmasını da "mantıklı" bulan Matson, Obama'nın dış politikasını eleştirerek, "Tam bir kabus" yorumunu yaptı. Matson Obama'nın dış politikasında bir mantık bulamadığını söyledi.

Eski bir Amerikan askeri olan Matson gibi pek çok Amerikalı ve Batılı YPG saflarında bulunuyor. YPG saflarında savaşan Batılı militan daha önce Suriye'nin kuzeyinde defnedildi. Öte yandan Türkiye'nin dünden bu yana Tel Abyad ve çevresinde bulunan bazı bölgeleri karada konuşlu ağır silahlarla vurduğu iddia edilse konuyla ilgili haberler Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından teyit edilmedi.

Haber Ara