Dolar

32,4134

Euro

34,7903

Altın

2.419,72

Bist

10.045,74

'ABD'li özel sefer güçleri Irak'ta'

Ashton Carter, IŞİD ile mücadele kapsamında Amerikalı özel sefer gücünün şu anda Irak’ta bulunduğunu söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-13 23:46:49

'ABD'li özel sefer güçleri Irak'ta'

AA'nın haberine göre: Carter, Kentucky eyaletinde Irak'a gönderilecek bir askeri birliği ziyaretinde konuşma yaptı.

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, IŞİD ile mücadele kapsamında geçen ay Irak'a gönderileceği açıklanan Amerikalı özel sefer gücünün şu anda Irak'ta bulunduğunu ve Iraklı güvenlik güçleriyle çalışmaya hazırlandığını bildirdi.

Carter, IŞİD ile mücadele hakkında askerlere bilgi verirken, “Aralık ayında gideceğini duyurduğum özel sefer gücü şu anda yerini almış durumda ve IŞİD savaşçıları ile komandolarını buldukları yerde yakalamak ya da öldürmek için Iraklılar ile çalışmaya başlamak için hazırlanıyorlar” dedi.

Suriye'de de IŞİD karşıtı Arap, Kürt ve Türkmen grupların son aylarda Teşrin Barajı'nın ele geçirilmesi gibi önemli kazanımlar elde ettiğini vurgulayan Carter, bu çabaları desteklemek için Barack Obama'nın ABD'nin en elit özel kuvvetler birliklerinden bir grubun Suriye'ye gönderilmesi emri verdiğini hatırlattı.

Carter, ekim ayında yaklaşık 50 kişiden oluşacağı açıklanan bu grubun istihbarat toplama, yerel güçlere danışmanlık ve yardım sağladığını belirterek, bu kuvvetin ABD'nin amaçlarını paylaşan sahadaki yeni güçlerle temas sağladığını bildirdi.

ABD yönetimi, ekim ayında Suriye'ye 50 kişilik özel harekat birliği gönderileceğini açıklamış, bu birliğin ılımlı muhalif güçlere eğitim, danışmanlık ve yardım desteğinde bulunacağını, muharebe misyonu olmayacağını duyurmuştu. Amerikalı yetkililer, aralık başında da IŞİD ile mücadele kapsamında Irak'a özel sefer kuvveti göndereceklerini, bu kuvvetin Irak güvenlik güçleri ve Peşmerge güçlerine yardım edeceğini, IŞİD'e düzenlenecek baskınlar ve rehine kurtarma operasyonları gibi görevleri yerine getireceğini bildirmişti.

Haber Ara