Dolar

32,3824

Euro

34,5636

Altın

2.382,44

Bist

10.045,74

ABD ile Rusya arasında 'Snowden' krizi

ABD ile Rusya arasında yaşanan Snowden gerginliği devam ediyor. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'ya sığınan eski NSA çalışanı Edward Snowden'ı iade etmeyeceklerini ima etti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-04 15:10:30

ABD ile Rusya arasında 'Snowden' krizi

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD'nin yasadışı dinleme faaliyetlerini ifşa ettiği için Rusya'ya sığınan eski NSA çalışanı Edward Snowden ileigili olarak" bu konu hakkında söyleyebilecek bir şeylerinin olmadığını belirterek, Edward Snowden iade etmeyeceklerini belirtti.

Sputnik'te yer alan habere göre: Moskova ile Washington arasındaki ilişkilerin daha kötü olamayacağını ve başkan olması halinde Rus lider Vladimir Putin'le iyi ilişkiler kuracağı söyleyen ABD'li Cumhuriyetçi başkan aday adayı Donald Trump, Snowden'ın 'bir an önce' ABD'ye iade edilmesi gerektiğini savunmuştu. 

Trump'ın bu açıklamalarını değerlendiren Kremlin Sözcüsü Peskov, "Snowden konusu hakkında söyleyeceklerimizi söyledik. Bunlara ekleyecek yeni bir şeyimiz yok" dedi.

'SERGUN'UN BEYRUT'A ÖLDÜRÜLDÜĞÜ SÖYLENTİLERİNE İNANMAYIN'

Peskov'a ayrıca, ocakta hayatını kaybeden eski Rus Askeri İstihbarat Servisi (GRU) Başkanı İgor Sergun hakkında Lübnan basınında yer alan bir haberle ilgili de konuştu.

El Ahbar gazetesi Sergun'un, 'gizli' bir görev için gittiği Beyrut'ta Arap ve Ortadoğu ülkelerinin istihbarat servisleri tarafından öldürülmüş olabileceğini iddia etmişti. Ancak Peskov, bu iddiaları reddetti ve El Ahbar'ın haberini 'söylenti' olarak tanımladı.

Daha önce de Financial Times gazetesi, Sergun'un 'özel bir mesaj iletmek için gittiği' Suriye'de öldüğünü ileri sürmüştü. Ancak bu iddia da Moskova tarafından yalanmıştı.

 

Haber Ara