Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

ABD, Erbil'de askeri üs kurdu

Amerika Birleşik Devletleri'nin, Erbil'e 70 kilometre mesafedeki Herir Nahiyesi'nde kurduğu askeri üssün faaliyete geçtiği belirtildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-20 02:56:39

ABD, Erbil'de askeri üs kurdu

Sputniknews.com'da yer alan habere göre; Erbil'e bağlı Herir Nahiyesi halkı, IŞİD'e karşı koalisyona katılan ülkelerin, bölgeye yakın lojistik ve kurtarma üsleri kurulmasını talep etmesinin ardından gündeme gelen Erbil'deki askeri üssün bir süredir faaliyette olduğunu söyledi. 

Üssün bulunduğu alanı görüntüleyen AA ekibi de bölgenin güvenlik çemberine alındığını ve uçakların hareketliliğini gözlemledi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) yetkilileri, konuya ilişkin açıklamada bulunmazken, bölgede yaşayan halkın bir kısmı, yaklaşık 50 dönümlük arazilerinin askeri üssün içinde kaldığını ve zararlarının hükümet tarafından karşılanmasını talep ettiklerini belirtiyor.

ABD'nin Erbil'de askeri üs kuracağına dair Ekim 2014'ten beri gündemde olan iddiaları değerlendiren IKBY Peşmerge Bakanlığı Sözcüsü Helgurt Hikmet, "IŞİD hedeflerine yönelik hava operasyonu düzenleyen uçaklara lojistik destek sağlamak amacıyla ABD tarafından bir askeri üs kurulacak. Yeri de Erbil yakınlarında olacak. Bununla ilgili hazırlıklar devam ediyor. Gerekli çalışmaların ardından uçaklar bölgeye gönderilecek ve askeri yetkililer gelecek. Uçakların kaç tane olacağı ve ne zaman gönderileceği henüz belli değil" açıklamasında bulunmuştu.

 

Haber Ara