Dolar

43,2728

Euro

50,4684

Altın

6.502,03

Bist

12.747,88

ABD dini özgürlükler konusunda kaygılı

ABD yönetimi, dini özgürlükler konusunda 10 ülkeden kaygılı olduklarını açıkladı...

11 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-16 05:10:31

ABD dini özgürlükler konusunda kaygılı

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, günlük basın toplantısında konuya ilişkin açıklama yaptı.

Kirby, bakanlığın, Kongre'ye Uluslararası Dini Özgürlükler Yasası bağlamında sunduğu listede Suudi Arabistan, İran, Myanmar, Çin, Eritre, Kuzey Kore, Sudan, Türkmenistan, Özbekistan ve Tacikistan'ın olduğunu kaydetti.

Kirby, ABD'nin bu ülkelere yaptığı yardımları sınırlayan başkanlık kararnamelerinin İran, Çin, Eritre, Myanmar, Kuzey Kore ve Sudan'a uygulandığını ancak Suudi Arabistan, Tacikistan, Türkmenistan ve Özbekistan'a, “önemli ulusal çıkarlar” sebebiyle bu kararnamelerden dolayı uygulanan yaptırımları askıya aldıklarını söyledi.

Sözcü Kirby, "İnsan hakları ve dini özgürlükleri korumak adına hükümetler, sivil toplum kuruluşları ve kişilerle çalışmak suretiyle ortak çıkarımız olan barışın ve istikrarın sağlanması için çalışmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Melissa Vargas'tan o görüntüyle ilgili açıklama

Haber Ara