Dolar

32,2329

Euro

35,1043

Altın

2.470,93

Bist

10.158,63

ABD'den YPG'ye 'asayiş' eğitimi!

ABD, Rakka operasyonuna katılan YPG'lilere 'asayiş' eğitimi de veriyor.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-17 22:43:07

ABD'den YPG'ye 'asayiş' eğitimi!

ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri, YPG'nin ana omurgasını oluşturduğu DSG'ye, ‘IŞİD sonrası Rakka'da güvenliğin sağlanması' için ‘asayiş eğitimi' veriyor.

Sputnik'de yer alan habere göre ABD, IŞİD tamamen temizlendikten sonra Rakka'da güvenliği sağlaması amacıyla YPG militanlarına 'asayiş eğitimi' veriyor. 

YPG'lilerin 'asayiş eğitimi' aldığı kampı görüntüleyen Sputnik, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin, YPG'nin ana omurgasını oluşturduğu DSG'ye, asayiş eğitimi verdiği Ayn İsa'da bulunan kampı görüntüledi. Rakka'nın IŞİD'den tamamen kurtarılmasından sonra, kentte asayişi sağlamakla görevli olacağı belirtilen DSG grupları, ABD'nin öncülüğündeki koalisyon güçleri tarafından eğitip donatılıyor.

"AYLIK 150 AMERİKAN DOLARI MAAŞ"

Türkiye'nin, PKK'nın Suriye'deki uzantısı olarak tanımladığı YPG'nin ağırlıkta bulunduğu, DSG Rakka Asayiş Güçleri Sorumlusu İdris Mihemmed, Sputnik'e yaptığı açıklamada, ‘IŞİD sonrası Rakka'da güvenliği sağlayacaklarını söyledi.

Rakka'nın güvenliğini sağlamak amacıyla kurulduğu iddia edilen, Rakka Sivil Meclisi'ne bağlı Rakka Asayiş Güçleri'nin çoğunluğu Rakka kökenli Araplar'dan oluşuyor. Silahları ve araçları da koalisyon güçleri tarafından karşılanan asayiş birliğinin her üyesine aylık 150 dolar maaş ödeniyor.

ypg2

"İKİ BİNDEN FAZLA ASAYİŞ ÜYESİ EĞİTİLDİ"

ABD'nin verdiği 10 günlük eğitim, silah, toplumsal olaylara müdahele, suçluları yakalama gibi aşamaları kapsıyor. Eğitimde başarılı olanlar, Rakka'nın IŞİD'de kurtarılan bölgelerinde görevlendiriliyor. Konuyla ilgili asayiş eğitim kampında Sputnik'e konuşan, Rakka Asayiş Güçleri sorumlusu İdris Mıhemed şu bilgileri verdi:

“Şehit Rustem Amargi Akademisi'nde Koalisyon Güçleri'nin eğitim ve donatma desteğiyle bugün 150 asayiş savaşçısının eğitimi tamamlandı. Bu eğitim devresinde 150 kişi eğitimini tamamlandı. Burada eğitim görenler Rakkka'ya bağlı Mansura, Tabka, Sırrin ve Ayn İsa bölgesindeler. Hepsi Rakkalı. Bu 11. Eğitim devresi oldu. Şimdiye kadar 2 binden fazla asayiş üyesi eğitildi. Eğitim görenler Rakka kentinde ve bölgelerinde görev yapıyorlar. Koalisyon güçleri, asayiş güçlermize silah ve araç desteği ile eğitim desteğinde bulunuyorlar. Asayiş üyelerimize verdiğimiz her silahı kayıt altına alıyoruz."

Haber Ara