Dolar

32,3994

Euro

34,5597

Altın

2.384,20

Bist

10.045,74

ABD'den Panama Belgeleri açıklaması

ABD yönetimi, 'Panama Belgeleri’nin sızdırılmasında herhangi bir rolümüz yok' dedi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-08 02:41:05

ABD'den Panama Belgeleri açıklaması

Ajanslarda yer alan habere göre; ABD hükümeti, Panama Belgeleri'ni sızdıran Organize Suçlar ve Yozlaşmayı Raporlama Projesi (OCCPR) üzerinde editoryal bir güçleri olmadığını açıkladı.

Günlük basın toplantısında bir soru üzerine Panama Belgeleri hakkında değerlendirmelerde bulunan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, OCCPR'nin dilediği haberi yapmakta özgür olduğunu belirtti.

OCCPR'nin, ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) tarafından desteklendiği ifade eden bakanlık sözcüsü, projeye destek veren birçok farklı kaynak olduğunun da altını çizdi. 

‘YOLSUZLUĞUN ARKASINDAN GİDEN ORGANİZASYONLARI DESTEKLİYORUZ'

“Bu belgelerin sızdırılmasında bizim herhangi bir rolümüz olduğu yönündeki iddiaları reddediyorum” diyen Toner, bu organizasyonun araştırmacı gazetecilik yaptığını belirterek şunları söyledi:
“Bu, USAID'in desteklediği ve desteklemeye devam edeceği türden bir organizasyondur. Ancak, özellikle bir hükümetin ya da bir kişinin arkasından gitmesi için bu projeyi desteklemiyoruz; bizim desteklediğimiz yolsuzlukları aydınlatacak bağımsız araştırmacı gazeteciliktir.”

Toner, “Bu bizim dış politikamızın en temel konularından biridir ve yolsuzluğun arkasından giden organizasyonları destekliyoruz” diye konuştu.

Haber Ara