Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

ABD'den Müslümanlar için yeni karar

ABD İç Güvenlik Bakanı John Kelly, vize yasağı getirilen ülkelerin Müslüman vatandaşlarından ABD'ye girerken sosyal medya şifrelerinin istenmesini, vermeyenlerin ülkeye alınmamasını teklif etti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-08 19:56:20

ABD'den Müslümanlar için yeni karar

Bu sabah Temsilciler Meclisindeki oturumda Trump'ın, 7 ülkeye vize yasağı getiren kararıyla ilgili, "Uygulanmasını bir süre ertelemeliydim, böylece Kongre üyeleriyle konuşabilir ve onları hazırlayabilirdim" diyen Kelly, aynı oturumda kongre üyelerini başka bir fikre hazırlamaya çalıştı.

"GELENLERİN SOSYAL MEDYA ŞİFRELERİNİ İSTEYELİM"

Öncelikle söz konusu 7 ülke vatandaşı olmak üzere ülkeye girmek isteyen Müslümanların havalimanlarında kapsamlı bir güvenlik soruşturmasına tabi tutulmasını öneren Kelly "Onlardan sosyal medya hesaplarının şifrelerini istemeliyiz. Böylece ne yaptıklarını ve ne sözlediklerini görebiliriz. Eğer şifresini vermek istemezse, ülkemize de giremez" fikrini ortaya attı.

Vize yasağı mahkeme tarafından iptal edilen Trump'ın, bu öneriyi uygulamaya koyması bekleniyor.

"BENİM HATAMDI"

Kelly, Temsilciler Meclisi İç Güvenlik Komitesindeki oturumda vekillerin vize yasağıyla ilgili sorularını yanıtlarken, yasağın uygulanması konusunda acele ettiklerini kabul ederek Kongreyi ve komite liderlerini yeteri kadar bilgilendirmeden uygulamaya geçilmesinin "kendi hatası" olduğunu ifade etmişti.

Haber Ara