Dolar

32,2601

Euro

34,7113

Altın

2.395,31

Bist

10.279,98

ABD'den, Asyalı müttefiklerine güvence

ABD Başkanı Obama, Asya’daki iki ana müttefiki olan Güney Kore Cumhurbaşkanı Park ve Japonya Başbakanı Abe ile telefonda ayrı ayrı görüştü.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-07 10:38:53

ABD'den, Asyalı müttefiklerine güvence

ABD Başkanı Obama, Asya'daki iki ana müttefiki olan Güney Kore Cumhurbaşkanı Park ve Japonya Başbakanı Abe ile telefonda ayrı ayrı görüşerek, Kuzey Kore'nin hidrojen bombası denemesi yaptığı haberlerine karşı her iki ülkenin güvenliği konusunda teminat verdi.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre ABD Başkanı Barack Obama, önce Güney Kore Cumhurbaşkanı Park Geun-hye, daha sonra da Japonya Başbakanı Şinzo Abe ile telefonda görüştü. 

Obama, Kuzey Kore'nin hidrojen bombası denemesi yaptığı haberleri karşısında, ‘ABD'nin bu iki ülkenin güvenliğine olan sarsılmaz bağlılığını' bir kez daha teyit etti. Açıklamada, ‘Kuzey Kore'nin sorumsuz davranışına karşı ortak ve güçlü bir uluslararası cevap verilmesi için beraber çalışılması noktasında mutabık kalındığı' ifade edildi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry de Japon mevkidaşı Fumio Kişida ile telefon görüşmesi yaparak, Kuzey Kore'nin hidrojen bombası denemesi sonrasında ABD'nin Japonya'nın güvenliğine olan bağlılığını bir kez daha belirtti. 

Kuzey Kore dün hidrojen bombası denemesinin yerel saatle 10.00'da düzenlendiğini ve başarılı olduğunu açıklamıştı. Açıklama öncesinde de denemenin yapıldığı ileri sürülen Punggye-ri bölgesinde 5.1 büyüklüğünde deprem kaydedilmişti.

Haber Ara