Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

ABD'den akademisyenler yorumu

ABD, Türkiye'de akademisyenlere yönelik hükümet ve kamuoyu tepkisini eleştirdi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-16 08:08:45

ABD'den akademisyenler yorumu

Güneydoğu'daki sokağa çıkma yasakları ve çatışmalara yönelik,“Bu suça ortak olmayacağız” diyen akademisyenlerin gözaltına alınmasıyla ilgili konuşan Amerikan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby yaşananların "rahatsız edici bir trend" yorumunu yaptı.

Hürriyet'ten Tolga Tanış'ın haberine göre, ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass'in Türkiye'de akademisyenlere yönelik gözaltıları eleştiren tweet mesajlarının ardından Amerikan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby de günlük basın toplantısının başında konuyla ilgili ağır bir açıklama yaptı.

Kirby,  yazılı metinden okuduğu açıklamada tweet mesajları nedeniyle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve hükümete yakın kişilerce eleştirilen Bass'e destek olurken, Türkiye'de yaşananların da ilk kez açıkça “rahatsız edici bir trend” olduğunu söyledi.

ABD Büyükelçisi John Bass, “Bu suça ortak olmuyoruz” bildirisine imza atan akademisyenlerle ilgili yaptığı açıklamada "Hükümet eleştirisi ihanet ile eşdeğer değildir. Türk demokrasisi rahatsız edici fikirlerin serbestçe ifade edilmesini kucaklayacak kadar güçlü ve dirençlidir” demişti.

Haber Ara