Dolar

32,3422

Euro

34,7983

Altın

2.389,25

Bist

10.226,03

ABD Başkan adaylığından çekildi

Demokrat Parti’nin başkan adaylığı için yarışan Virginia eyaleti eski senatörlerinden Webb, yarıştan çekildiğini bildirdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-21 01:29:57

ABD Başkan adaylığından çekildi

AA'nın haberine göre; ABD'de 2016'da yapılacak başkanlık seçimleri için Demokrat Parti'den aday adayı olan Virginia eyaleti eski senatörlerinden Jim Webb, yarıştan çekildiğini duyurdu.

Başkent Washington'daki Ulusal Basın Kulübü'nde düzenlediği basın toplantısında kararını açıklayan Webb, "Başkanlık seçiminde Demokrat Parti'nin adayı olma düşüncesinden çekiliyorum" ifadesini kullandı.

Webb, Beyaz Saray'a giden yoldaki yarışta "bağımsız aday" olarak devam edip etmeyeceğini gelecek bir kaç hafta içinde değerlendireceğini dile getirerek, "Bir sonraki adımın ne olacağını göreğiz" dedi.

ABD DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANI OLARAK GÖREV YAPMIŞTI

Webb, eski başkanlardan Ronald Reagan döneminde ABD Deniz Kuvvetleri Komutanı olarak görev yapmıştı. Webb, 2006 yılında Virginia'dan Senato'ya seçilerek Kongre'de görev yapmıştı.

Webb'in yarıştan çekilmesiyle Demokrat Parti içindeki adayların sayısı dörde düşmüş oldu. Eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Vermont Senatörü Bernie Sanders, eski Maryland Valisi Martin O'Malley ile eski Rhode Island Valisi Lincoln Chafee partilerinin başkanlık seçimindeki adayı olabilmek için kampanyalarını yürütüyor.

Uzun züredir yarışa katılıp katılmayacağı konuşulan ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın da bugünlerde kararını açıklaması bekliyor.

 

Haber Ara