Dolar

32,2526

Euro

34,7218

Altın

2.401,32

Bist

10.336,50

AB'den Türkiye ve Alman büyükelçi yorumu

AB yaptığı açıklamada, 'Alman büyükelçinin Dışişleri'ne çağrılması, Türkiye'yi AB'den daha da uzaklaştırdı' yorumunda bulundu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-31 03:28:50

AB'den Türkiye ve Alman büyükelçi yorumu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hicveden şarkı nedeniyle Almanya Büyükelçisi'nin Dışişleri Bakanlığı'na çağrılmasıyla ilgili Avrupa Birliği Komisyonu açıklamada bulundu.

Ajanslarda yer alan habere göre; Avrupa Birliği Komisyonu Sözcüsü Mina Andreeva, konuyla ilgili Brüksel'de yaptığı açıklamada, “AB Komisyonu Başkanı (Jean-Claude) Juncker, Alman büyükelçinin sadece satirik bir şarkı nedeniyle çağrılmasına en ufak bir anlayış göstermemektedir ve bu hamlenin Türkiye'yi AB'ye yakınlaştırmak yerine daha da uzaklaştırdığı kanaatinde. Juncker, ortak sorunların çözümüne olan ortak ilgiye ve işbirliğine değer veriyor ama bu hamle, basın özgürlüğü ve ifade özgürlüğünün korunmasıyla uyum içinde değil” dedi. 

Almanya'da kamu yayıncılık kuruluşu NDR'de 17 Mart tarihinde yayınlanan extra3 adlı programda Erdoğan'ı hicveden bir şarkıya yer verilmişti. “Erdowie, Erdowo, Erdogan” adlı şarkıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın politikaları Türkiye'den görüntüler eşliğinde eleştirilmişti. Şarkıyla ilgili olarak Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann Dışişleri'ne çağrılmıştı.

Haber Ara