Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

AB'den mülteci açıklaması! Türkiye ile işbirliğine önem veriyoruz

AB Komisyonu Sözcüsü Margaritis Schinas, yasadışı göç ve sığınmacı sorunlarıyla ilgili Türkiye'yle işbirliğini çok önemli gördüklerini ve bu konuda Türk mevkidaşlarıyla çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-07-03 08:54:43

AB'den mülteci açıklaması! Türkiye ile işbirliğine önem veriyoruz

Schinas, bugünkü basın brifinginde, sığınmacı krizinin çözümü için Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye arasında yapılan anlaşma kapsamında 3 milyar euro'nun Türk hükümetine değil sığınmacıların ihtiyaçlarının karşılanması için verildiğini hatırlatarak, "Bu para Türkiye için değil. Bu para, Türkiye'de ağırlanan 3 milyon sığınmacı için. Yani bizim işbirliğimiz, sığınmacıları kabul eden ülkelerin sığınmacılara kabul edilebilir koşullar garanti edebilecek şeklinde yapılandırıldı" ifadelerini kullandı. 

2016'da imzalanan anlaşmanın kapsamında sığınmacı akınını kontrol edebilmek için Türkiye'yle işbirliğine büyük önem verdiklerini kaydeden Schinas, "Söz konusu olan dinamik bir süreç ve biz çözüm bulmak için Türk partnerlerimizle işbirliğimizi sürdürüyoruz" diyerek AB ülkelerinin sığınmacı anlaşmasına yönelik tutumunun bu anlaşmanın tamamen hayata geçirilmesi yönünde olduğunu kaydetti.

 

Haber Ara