Dolar

32,2658

Euro

34,7188

Altın

2.401,59

Bist

10.336,50

Down sendromlu berber çırağı müşterilerin ilgi odağı

Down sendromlu berber çırağı müşterilerin ilgi odağı

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-07 12:47:26

Down sendromlu berber çırağı müşterilerin ilgi odağı
MURAT KAYA - Nevşehir'in Acıgöl ilçesinde, berberde çırak olarak çalışan 25 yaşındaki down sendromlu İdris Mutlu, müşterilerin ilgi odağı oldu.

Down sendromlu Mutlu, ilçedeki berberde yaklaşık 2 yıl önce işe başladı. Ailesinin toplumdan soyutlamadığı Mutlu, kısa sürede kendini geliştirerek ustasının takdirini aldı. Bir süre sonra saç ve sakal tıraşı da yapmaya başlayan Mutlu, azmi ve sempatik tavırlarıyla da halkın sevgisini kazandı.

İş yeri sahibi Savaş Solak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 yıl önce yanlarında çalışmaya başlayan Mutlu'nun şimdilerde kendine ait bir koltuğu ve başkasına tıraş olmayan müşterileri bulunduğunu söyledi.

İşe başlamadan önce Mutlu'nun sık sık dükkanı ziyaret ettiğini anlatan Solak, "Ara sıra yanımıza uğruyordu. Biz de sevdik ve babasıyla görüşerek yanımızda çalışmasını istedik. Kendisi de çok hevesliydi. İşe başladığında halk yadırgadı ama azmiyle tüm halkı yanılttı." diye konuştu.

Mutlu'nun iş yerlerine neşe getirdiğini, sürekli çalıştığını ve akşama kadar 8-10 müşteri aldığını aktaran Solak, "Müşteriler özellikle geliyor. Müşterilerle şakalaşıyor. Müşteriler de İdris'e tıraş olmaktan keyif alıyor. Müşterileri tarafından çok seviliyor." dedi.

- "İdris'ten başka berbere tıraş olmuyorum"

Baba Hacı Mehmet Mutlu ise oğlunun çalışabileceğini düşünmediğini anlatarak kısa sürede usta bir berber olmasının kendisini şaşırttığını dile getirdi.

Mutlu, oğlu İdris'i diğer çocuklarından ayırdığını ifade ederek şöyle devam etti:

"İdris, down sendromlu olarak doğduğu içi yürüyemez, sürünürdü. 5 yıl boyunca götürmediğim doktor kalmadı ama bir tedavisi olmadığını öğrendik. Uzmanların tavsiyesiyle onu toplumdan uzak tutmadım. Her gittiğim yere İdris'i de götürdüm. Berbere gidip geldikçe kendisini sevdirmiş. Berber bana İdris'i yanında çalıştırmak istediğini söyledi. Ben İdris'in çalışamayacağını, yapamayacağını söyledim ama berber ısrar edip yanına aldı. Çok ilgilendiler ve İdris usta bir berber oldu. Ben İdris'ten başka berbere tıraş olmuyorum."

- "Kendi berber dükkanımı açacağım"

Ustası aracılığıyla duygularını aktaran İdris Mutlu da sakal tıraşı yapmayı çok sevdiğine işaret ederek şunları kaydetti:

"Kendi berber dükkanımı açacağım. Berberlik kolay bir meslek. Ustama çoğu zaman müşterilerini ben hazırlıyorum. Sakal tıraşı olacak müşterileri sabunlayıp ustama hazır hale getiriyorum ve kendi müşterime geçiyorum."

Haber Ara