Dolar

32,3817

Euro

35,0379

Altın

2.326,97

Bist

9.142,40

Dövme Sanatçısı Oğuz Doğanay: ”Dövmeler İnsanın Bir Parçası Gibidir”

Mimarlık bölümünden mezun olup dövme sanatını tercih eden Oğuz Doğanay, realistik dövme sanatı alanında kendini geliştirmeyi tercih etti. 1991 doğumlu olan sanatçı, Bakırköy’de kendi stüdyosunda çalışmalarını sürdürüyor.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-05-08 09:12:41

Dövme Sanatçısı Oğuz Doğanay: ”Dövmeler İnsanın Bir Parçası Gibidir”

“Realistik dövme sanatı Dünya dadiğer dövme tarzlarından çok farklı yerler de yer alıyor. Aslında realistik dövmeler insanın bir parçası gibidir. Kendi hikâyesini dövme ile anlatabilme imkânını insanlara vermek için bu alanda çalışmaktayım. Yaptığım işin kalitesini gören dövme tutkunları her geçen gün realistik, gerçekçi dövmeye daha fazla ilgi duyuyorlar.” Şeklindeki açıklamalarıyla alanındaki farkındalığı anlatan Doğanay, yaptığı işi bir sanat haline getirmeyi başaran nadir dövme sanatçılarından biridir. Başarılarının sonucu olarak Türkiye'nin en büyük dövme malzemesi tedarikçilerden birisinden sponsorluk almıştır.

Oğuz Doğanay insanların bu zamanda dövmeyi sadece görsellik için tercih etmesini tavsiye etmiyor. “Bu devirde insanlar sadece güzel gözüktüğü için bir figürü dövme olarak yaptırıyor. Oysa dövme, yaptıran insan için anlam ifade etmelidir. Ben, sıradanlıktan uzak, kişisel anlamı olan şeylerin tasarımlarını dövme yapmayı daha çok tercih ediyorum. Genelde çocuk resimleri ve hayvan resimlerini renkli ve gerçekçi bir şekilde resmetmek en sevdiğim dövme tarzı.”

WhatsApp Image 2021-02-04 at 11.11.00

HABER DETAY GÖRSELİ BURAYA EKLENECEK

Dövme Yaptığımız Kadar Silme İşlemi De Yapıyoruz

İnsanların dövmeyi yaptırıp sonra değişen olaylar sonucunda sildirmek istemesini de olağan bulduğunu ifade eden Oğuz Doğanay “2010 yılında kurulan BakırköyDreamerTattoo isimli dövme stüdyosunun kurucusuyum. Burada sadece dövme değil aynı zamanda piercing ve dövme silme işlemlerini de yapmaktayız. Çünkü insanlar bazen düşünmeden anlık dürtülerle dövme yaptırıyor. Sonra bundan pişman olabiliyoryada genç yaşta bilinçsizce yaptırılan dövmeler yaş ilerledikçe,fikirler değiştikçe anlamsız gelebiliyor. O zaman da ya dövme kapatma işlemi yapıyoruz ya da dövmeyi siliyoruz.” Diyerek genel eğilimler ve karşılanmaları hakkında da açıklamalarda bulundu.

www.oguzdoganay.com

instagram: @ouzdoganay

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara