Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Doğunun aynası Elazığ

Tarihi geçmişi ve mistik mekanları ile doğunun aynası konumundaki Elazığ görülmesi gereken yerler arasında öne çıkıyor

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-05-01 12:20:52

Doğunun aynası Elazığ

Köklü geçmişi ve kendine özgü doğal güzellikleri ile Doğu Anadolu'nun en güzel şehirlerinden biri olan Elazığ, keşif meraklısı gezginlerin en çok tercih ettiği şehirler arasında yer alıyor.

Harput

Elazığ şehir merkezine 7 km mesafede bulunan eski yerleşim yeri Harput mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında gelir. Harput'ta bulunan eserlerden özellikle Harput Kalesi ve Ulu Cami dikkat çeker. Harput Kalesi'nin, MÖ 2000 yılında su yerine süt kullanılarak inşa edildiğine inanılır. Bu nedenle halk arasında “Süt Kalesi” olarak da bilinir.

Ulu Cami ise Artuklular döneminde 1156-1157 yıllarında inşa edilmiştir ve minaresinin 7 derecelik eğimi ünlü Pisa Kulesi'nin eğiminden fazladır. Harput'ta görülmesi gereken en önemli doğal güzellik ise şüphesiz Buzluk Mağaralarıdır. Yer altı hava akımları sayesinde mağara kışın sıcak yazın ise adeta soğuk hava deposu kadar soğuktur.

Keban Baraj Gölü

Keban ilçesi sınırlarında bulunan Keban Baraj Gölü Türkiye'nin ikinci büyük suni gölüdür. Göl kenarında konuşlanmış balıkçılar ile bölge adeta bir balıkçı kasabası görünümündedir. Baraj Gölü çevresinde bulunan tesislerde keyifli bir akşam yemeği yiyebilirsiniz.

İzzet Paşa Camisi ve Çevresi

Şehrin merkezinde bulunan caminin tarihi 1866 yılına kadar uzanır. Zaman içerisinde geçirdiği restorasyonlar neticesinde oldukça yeni görünen caminin zemin katında gümüşçüler ve sarraflar çarşısı vardır. Cami minaresinin asansörlü olması dikkat çekicidir. Cami etrafında kümelenmiş birçok yöresel çay ocağı bulunur.

Hazar Gölü


Şehir merkezine 26 km mesafede bulunan göl tektonik bir yapıdadır. Eşsiz doğal güzelliklere sahip Hazar Gölü'nün çevresinde birçok tatil köyü mevcuttur. Gölde su sporları da yapabilirsiniz. Ayrıca gölün güney kısmında Hazarbaba Kayak Merkezi bulunur. Kış aylarında Elazığ'a giden ziyaretçiler göl manzaralı kayak pistinde kayak yapmanın tadını çıkarabilirler.

Kapalı Çarşı

Tarihi yapıdaki Elazığ kapalı çarşı, yöresel lezzetlerin beğeniye sunulduğu popüler bir mekândır. Yöre halkı dışındaki insanlar tarafından cevizli sucuk olarak adlandırılan orciği, Elazığ'ın kendine has baharat karışımlarını, günlük üretilen badem şekerlerini, meşhur Ağın leblebisini ve daha birçok yöresel ürünü burada bulabilirsiniz. Ayrıca çarşı içinde bulunan kadayıf üreticilerini ziyaret ederek kadayıfın yapım aşamalarını inceleme imkânı bulabilir ve taze kadayıf satın alabilirsiniz.

 

Haber Ara