Dolar

32,5805

Euro

34,9968

Altın

2.456,29

Bist

9.760,77

Diyarbakir'daki teror saldirisi

Diyarbakir'daki teror saldirisi

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-19 15:44:46

Diyarbakir'daki teror saldirisi
Çınar ilçesindeki terörist saldırının ardından çıkan yangına gerektiği gibi müdahale edilmediğini belirten vatandaşlar, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Çınar İtfaiye Amirliği görevlileri ve ilgililerine tepki gösterdi.

Vatandaşlardan Mehmet A, patlamanın ardından meydana gelen yangına itfaiye ekiplerince zamanında müdahale edilmediğini söyledi.

"İtfaiye zamanında gelmedi, ihmalkarlık yaptı" diyen Mehmet A, şöyle konuştu:

"İlçede zaten bir itfaiye aracı var, onunda merdiveni olmadığı için yangın söndürme çalışmalarında yetersiz kalıyor. İldeki itfaiye aracı gelseydi belki bir şeyler yapabilirdi ama o da geç geldi. İtfaiye ekibi, yangın söndükten bir saat sonra geldi."

Mehmet A, olayda bazı vatandaşların yangından etkilendiği için yaralandığını sözlerine ekledi.

- "Yangına müdahalesi yetersizdi"

Saldırının yapıldığı İlçe Emniyet Müdürlüğü hizmet binasının yakınında esnaflık yapan Mehmet T, patlamada iş yerinin kullanılamaz hale geldiğini söyledi.

Patlamanın ardından silahlı saldırı yapılması nedeniyle bir süre dışarı çıkamadıklarını ifade eden Mehmet T, çatışmanın ardından ambulans seslerini duyunca evden çıktıklarını ifade etti.

İtfaiye ekiplerinin geç geldiğini, gelen araçların ise donanımsız olduğunu vurgulayan Mehmet T, yangın söndürme çalışmalarına vatandaşların da destek verdiğini aktardı.

Mehmet T, şöyle devam etti:

"Biz de elimizden geldiğince yangını söndürmeye çalıştık. İtfaiye aracı bir tane geldi ama onun da merdiveni yoktu. Tanker gibi itfaiye aracıydı, yangına müdahalesi yetersizdi. Daha sonra Diyarbakır'dan takviye geldi. Onlar da donanımlı araçlar değildi. Olaydan yaklaşık 1-1,5 saat sonda merdivenli itfaiye araçları geldi. O araçlarla yaralıları indirmeye çalıştılar."

Çınar Cumhuriyet Başsavcılığı, Çınar Emniyet Amirliği binası ve lojmanına, 13 Ocak'ta teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen, 1 polisin şehit edildiği, 5 kişinin yaşamını yitirdiği ve 40 vatandaşın yaralandığı terör saldırısının ardından çıkan yangına gerektiği gibi müdahale edilmediği iddiasıyla Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Çınar İtfaiye Amirliği görevlileri ve ilgililer hakkında soruşturma başlatmıştı.

- Enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor

Bu arada, patlamanın yaşandığı bölgede enkaz kaldırma çalışmalarının devam ettiği görüldü. Patlama nedeniyle yıkılan evin enkazı iş makineleriyle kaldırılırken, vatandaşlar da enkaz altında kalan eşyaların çıkartılmasına yardım ediyor.

Patlamada çöken Açıkgöz ailesine ait evin enkazından Kur'an-ı Kerim, okul çantası ve ders kitapları çıktı.

Bölgedeki çalışmalar güvenlik önlemleri altında sürüyor.

Haber Ara