Dolar

32,4643

Euro

34,8262

Altın

2.445,43

Bist

9.909,62

'Dış aktörler, Afgan hükümetinin altını oymak yerine onlara yardımcı olmalı”

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg 'Dış aktörler, Afgan hükümetinin altını oymak yerine onlara yardımcı olmalı' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-07 17:14:10

'Dış aktörler, Afgan hükümetinin altını oymak yerine onlara yardımcı olmalı”

TİMETURK | HABER MERKEZİ

AA'nın haberine göre NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Brüksel'de gerçekleştirilen NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın Afganistan oturumu sonunda açıklamalarda bulundu.

NATO'nun Afganistan'ın güvenliğine taahhüdünün güçlü bir şekilde devam ettiğini belirten Stoltenberg, Afganistan desteğinin 2020 yılına kadar sürdürülmesi konusunun bu yıl içinde Varşova'da düzenlenen zirvede ele alındığını belirtti.

Stoltenberg, toplantıda, Afganistan'da güvenlik durumunu, pratik iş birliği imkanlarını ve yerine getirilecek yükümlülükleri değerlendirdiklerini söyledi.

Afganistan'da güvenlik durumunun ciddiyetini koruduğunu ve Afgan kuvvetlerinin ciddi kayıplar verdiğini söyleyen Stoltenberg, bu yıl içerisinde Afganistan'da 8 farklı şehrin işgal edilmeye çalışıldığını, bunu Afgan güçlerinin engellediğini anlattı.

Stoltenberg, NATO'nun Afganistan'a sağladığı eğitim, danışma ve destek programlarının devam edeceğine işaret ederek, “NATO sınırları ötesine istikrar yansıtmanın en iyi yolu yerel güçleri eğitmek” diye konuştu.

Stoltenberg, Afganistan'ın yolsuzlukla mücadele, insan haklarının korunması ve seçim gibi alanlarda reformları sürdürmesinin önemli olduğunu dile getirdi.

Afgan hükümetini desteklemekte kararlı olduklarını vurgulayan Stoltenberg, “Tüm dış aktörler, Afgan hükümetinin altını oymak yerine onlara yardımcı olmalı” ifadesini kullandı.

Haber Ara