Dolar

32,3937

Euro

34,7904

Altın

2.440,99

Bist

10.007,81

Din alimleri de, Buteflika'ya bayrak açtı

Cezayir’de Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika’nın adaylığına karşı başlayan ve ülke geneline yayılan protesto gösterileri sürerken; Cezayir Müslüman Alimler Birliği de, Buteflika’ya bayrak açtı. Dün toplanan Müslüman Alimler Birliği, 18 Nisan’da yapılacak seçimlerde, Buteflika'nın 5. defa adaylığına karşı çıktıklarını duyurdu. Bu arada Cezayir eski Başbakanın oğlunun, Buteflika karşıtı protestolar sırasında öldüğü bildirildi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-03 00:10:26

Din alimleri de, Buteflika'ya bayrak açtı

 


Cezayir'de Cumhurbaşkanı Abdülaziz Buteflika'nın 18 Nisan'da yapılacak seçimlerde 5. dönem aday olmasına tepki amacıyla düzenlenen gösteriler ülke geneline yayılırken, Cumhurbaşkanın adaylığına karşı çıkanların sayısı da artıyor.
Dün toplanan Cezayir Müslüman Alimler Birliği de, Buteflika'ya çağrıda bulunarak, 18 Nisan seçimlerinde 5. defa aday olmaktan çekilmesini istedi.
Halkın sesine kulak verilmesini isteyen Müslüman Alimler Birliği, Cumhurbaşkanı Buteflika'nın sağlık sorunları yaşadığı ve yaş bakımından da artık devlet idaresindeki görevini sağlıklı yerine getiremeyeceğini öne sürdü.
Ülkenin her geçen gün daha kötüye gittiğini belirten Müslüman Alimler Birliği, işbaşındaki hükümetin muhalefetin başlattığı protesto gösterilerine karşı daha duyarlı olmasını istedi.
Yüzbinlerce Cezayirli, cuma günü başkentte gerçekleştirilen gösterilerde, Cumhurbaşkanı Buteflika'nın adaylığına karşı kitlesel protesto gösterisinde bulunmuşlardı.
Şu an İsviçre'deki bir hastanede tedavi gören Buteflika hakkında, sağlıklı haberler gelmiyor. Muhalefet tarafından yapılan açıklamada ise, Buteflika'nın istifa ettiği öne sürülken; hükümetten yapılan açıklamada ise bu yalanlandı.
Cumhurbaşkanı Buteflika'yı almaya giden uçağın da İsviçre'den geri döndüğü bildirildi.

CEZAYİR ESKİ BAŞBAKANIN OĞLU
BUTEFLİKA KARŞITI GÖSTERİLERDE ÖLDÜ

Öte yandan Cezayir'in ilk başbakanlarından Benyoucef Benkhedda'nın oğlunun Buteflika karşıtı protesto gösterilerinde hayatını kaybettiği bildirildi.
Cezayir İçişleri Bakanı tarafından yapılan açıklamada ise; 50 yaşlarında olduğu inanılan Salim Benkhedda'nın polis ile hükümet karşıtı göstericiler arasında çıkan çatışmada hayatını kaybettiği açıklandı.
Salim Benkhedda'nın ağabeyisi Hasssan ise, kardeşinin ölümünden işbaşındaki hükümeti sorumlu tuttu.

Haber Ara