Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Din adamlarının tutuklandığı Suudi Arabistan'da eylem çağrısı!

Muhalif prens ve din adamlarının tutuklandığı Suudi Arabistan'da muhalif kanadın eylem hazırlığında olduğu belirtildi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-14 13:13:37

Din adamlarının tutuklandığı Suudi Arabistan'da eylem çağrısı!

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Suudi Arabistan'ın önde gelen din alimlerinden Selman el-Avde ve Avad el-Karni ile muhalif görüşleriyle tanınan prens Abdülaziz Bin Fahd El Suud'un tutuklanmasına tepkiler artıyor. Konu ile ilgili eylem çağrısı yapan muhalifler, sosyal medya platformu Twitter'da bulunan ‘15 Eylül Devrimcileri' isimli hesap üzerinden sokağa çıkma konusunda anlaştı.

SOKAĞA ÇIKIYORLAR

Halkı tutuklamalara karşı sokağa çağıran sosyal medya hesabından paylaşımlarda "Suudi Arabistan'da yaşanan olaylar ve tutuklamalar dolayısıyla sizleri 15 Eylül günü Cuma namazından sonra barışçıl eylemlerde bulunmaya davet ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

EL-UREYFİ TEPKİ GÖRDÜ

Öte yandan Suudi Arabistan'ın tanınmış isimlerinden vaiz Muhammed el-Ureyfi resmi Twitter hesabında yaptığı paylaşımda, "Her ne kadar farklı anlayışlara sahip olsak da güvenliğin korunması ve safların sıkı tutulması adına bir olmalıyız, yönetime karşı eylemlerin içinde yer almamalıyız" açıklamasında bulundu. Muhammed el-Ureyfi'nin paylaşımı takipçilerinin tepkisine neden olurken, eyleme destek vermemesinin tutuklu alimlerin yanında yer almaması anlamına geldiğini kaydeden yorumlar yapıldı.

SUUDİ ARABİSTAN'DAKİ ALİMLER NEDEN TUTUKLANIYOR?

Suudi Arabistan'daki bağımsız kaynaklar, ülkedeki tutuklamalara gerekçe olarak adı geçen Müslüman alimlerin Katar krizinde açıkça Suudi Arabistan yanında yer almamaları ve Katar'a karşı başlatılan kara propagandaya katılmamalarını gösteriyor. Suudi Arabistan yönetiminden ise tutuklamalara ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.

(İlgili habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

721444 (1)

Haber Ara