Dolar

32,5860

Euro

34,7636

Altın

2.505,87

Bist

9.693,46

AVAX coin nedir? AVAX coin ne amaçla kullanılır?

Dünya çapından popüler bir sanal para olan kripto paralar ilk olarak Bitcoin’le ortaya çıktı. Dünya ekonomisini büyük ölçüde etkileyen kripto paralar kısa süre içerisinde birçok kişinin yatırım aracı oldu. Çeşitli projelerle desteklenen kripto paralar diğerlerine göre daha çok tercih edilmeye başlandı. AVAX ‘a yatırım yapmak isteyen kişiler arama motorlarında sorularına cevap aramakta. Peki, AVAX coin kim tarafından ve ne amaçla kuruldu? Bu konuya ayrıntılı değineceğiz. İşte ayrıntılar...

2 Yıl Önce Güncellendi

2022-01-23 15:40:52

AVAX coin nedir? AVAX coin ne amaçla kullanılır?

AVAX Coin nedir? 

Avalance nedir? Avalanche; merkeziyetsiz finansal varlıklar ile kripto para işlem platformları ve hizmetler için güvenli, pratik ve ölçeklenebilen bir yapı sunma amacıyla oluşturulmuş bir ağ olarak tanımlanır. Bununla birlikte resmi token'ının adı da Avalanche'dir ve sembolü AVAX olarak bilinir.  

Avalanche nasıl çalışır?

Avalanche (AVAX) merkeziyetsiz finans (DeFi) uygulamaları, dijital varlıklar, alım satım platformları ve benzeri servisler için altyapı sağlayan blokzinciri projesidir. İsteyen herkese yeni bir blokzinciri geliştirmeye gerek kalmadan, merkeziyetsiz platform üzerinde kendi blokzincirini, dijital varlığını ya da kriptoparasını üretme imkanı verir.

Avalanche ağı, merkeziyetsizlikten ödün vermeden ölçeklenebilirliği iyileştirmeyi hedefler. Ana ağı üç blockchainden oluşur.

Bunlar;  X-Chain, C-Chain ve P-Chain.

X-Chain: Bu zincir, AVAX tokenleri ve diğer dijital varlıkları yaratmak ve takas etmek için kullanılır. Ethereum'un token standartlarına benzer şekilde, bu varlıkların davranışları değiştirilebilir kurallarla belirlenir.

C-Chain: Geliştiriciler, C-Chain'de DApp'ler için akıllı sözleşmeler yaratabilir. Bu zincir, Ethereum bir örneğini bünyesine dahil ederek kodlayıcıların EVM ile uyumlu DApp 'leri çatallamasına imkan tanır. C-Chain, Avalanche mutabakat protokolünün değiştirilmiş bir versiyonu olan Snowman'i kullanır.

P-Chain: Bu zincir ağ doğrulayıcılarını koordine eder, aktif alt ağları takip eder ve yeni alt ağların oluşturulmasına imkan tanır. Alt ağlar, kişiselleştirilmiş blockchainler için mutabakat sunan doğrulayıcı gruplarıdır. Bir blockchain yalnızca bir alt ağ tarafından doğrulanabilir, fakat her bir alt ağ birden fazla blockchaini doğrulayabilir. P-Chain de Snowman mutabakat protokolünü kullanır.

AVAX coin nereden alınıp satılır?

AVAX coin nasıl alınır? AVAX coin almak için; Binance, Paribu, Huobi ve Bitfinex gibi uygulamalardan birine sahip olmak gerekmektedir.  

1_99

 

Haber Ara