Dolar

32,4398

Euro

34,7333

Altın

2.440,94

Bist

9.926,44

Deprem Sonrası En Erişilebilir ve Gerçekçi Araç; Bisiklet

Afet sonrası dönemlerde hareketliliği sağlamak için bisiklet ve motosiklet, otomobillerin aksine erişilebilir, herkes tarafından kullanılabilir, sessiz ve az yer kaplayan bir araç olarak en gerçekçi ve ideal ulaşım aracıdır.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-01 13:01:23

Deprem Sonrası En Erişilebilir ve Gerçekçi Araç; Bisiklet

Deprem ve afetler sonrası altın saatler olarak adlandırılan ilk 72 saat kritik bir süreç. Bu süreçte enkaz bölgesine ulaşım ve müdahale önem taşıyor. Afet sonrası dönemlerde hareketliliği sağlamak için bisiklet ve motosiklet, otomobillerin aksine erişilebilir, herkes tarafından kullanılabilir, sessiz ve az yer kaplayan bir araç olarak en gerçekçi ve ideal ulaşım aracıdır.

İzmir'de yaşanan deprem sonrası yaşanan araç trafiği sebebiyle kurtarma ekiplerinin enkaz bölgesine ulaşmaları gecikti. Kurtarma ekipleri motokuryeler tarafından olay yerine ulaştırıldı. Acil ve afet durumlarında görevli ekiplerin hareketliliğini sağlamak çok önemli. Afet sonrası otomobilleri ile yola çıkanlar kurtarma ekiplerinin ihtiyaç duyduğu hareketliliği önlüyor, trafik sıkışıklığına sebep oluyor.

Afet dönemlerinde yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle benzin pompaları çalışmadığı için benzin sıkıntısı yaşanabiliyor. Yolda kalan araçlar da trafiğin durmasına neden olabiliyor.  Afet sonrası enkaz alanlarında ise ciddi bir sessizliğe ihtiyaç oluyor. Bu nedenle bisikletle ulaşım enkaz alanlarında sessiz bir ulaşım sağlıyor. Deprem sonrası halkın yakınlarının yardımına gidebilmesi veya ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına önemli bir araç.

Afet sonrası ilk 72 saatteki kritik süreçte halk için hareketliliğini sağlamak ve aynı zamanda görevli araçlara engel olmamak için az yer kaplaması, sessiz olması, her yere ulaşabilmesi, herkes tarafından erişilebilir ve kullanılabilir olması nedeniyle bisiklet afet sonrası durumlarda en gerçekçi ve en ideal ulaşım aracı.

Haber Ara