Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Deprem anında acil toplanma alanları nasıl öğrenilir?

İstanbul'da yaşanan deprem sonrasında vatandaşlar panik halinde binalarını boşaltırken en çok merak edilen sorulardan biri daha büyük bir deprem olsa binaları terk ettikten sonra nerelerde toplanılacağı. Peki deprem anında acil toplanma alanları nerelerdir ve nasıl öğrenilir?

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-09-26 16:05:57

Deprem anında acil toplanma alanları nasıl öğrenilir?

TIMETURK | HABER MERKEZİ

İstanbul, Marmara Denizi'nde ve Silivri açıklarında ardı ardına meydana gelen depremlerle sarsıldı. Silivri'de saat 13.59'de 5,8 büyüklüğünde meydana gelen depremin toplam 28 tane artçı sarsıntısı yaşandı.

Vatandaşlar bulundukları binaları boşaltırken, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı AFAD, Sakarya, Bursa, Ankara ve Afyonkarahisar'daki AFAD Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü'nden 80 AFAD arama kurtarma uzmanının İstanbul'a sevk edildiğini bildirdi.

Boşaltılan hasarlı binalara kesinlikle girilmemesi uyarısında bulunan AFAD, yolların acil yardım araçları için boş bırakılması uyarısında bulundu.

ACİL TOPLANMA ALANLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

AFAD, ayrıca deprem anında binadan uzaklaşıldığında İstanbul'daki her semt için belirlenen acil toplanma alanlarına ulaşılması gerektiğini belirtti. Peki acil toplanma alanlarının nerelerde olduğu nasıl öğrenilecek?

Vatandaşların çoğu bunu öğrenmek için AFAD'ın internet sitesine gidiyor. Fakat acil toplanma alanları e-devlet'ten öğreniliyor. AFAD internet sitesi de vatandaşları e-devlet'e (https://www.turkiye.gov.tr) yönlendiriyor.

Peki e-devlet'te acil toplanma alanlarını öğrenmek için hangi adımlar izlenmeli?

AFAD bu soruyu sosyal medya hesaplarından yayınladığı bir videoyla cevapladı.

İşte AFAD'ın yayınladığı video:

Haber Ara