Dolar

32,2081

Euro

34,8604

Altın

2.444,95

Bist

10.218,58

Demirtaş'tan AB ve NATO'ya çağrı

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Brüksel'de barış sürecinin devamı için AB ve NATO'nun hükümete baskı yapması çağrısında bulundu.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-07 15:59:26

Demirtaş'tan AB ve NATO'ya çağrı

DİHA'nın haberine göre, Geçtiğimiz günlerde Brüksel'e giden HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, temaslarını sürdürüyor.

Demirtaş, ellerin tetikten çekilmesi ve ölümlerin son bulması çağrısını yenilerken, Brüksel'de yaptığı açıklamalarda "çözüm süreci"nin ilerlemesi için AB ve NATO'nun, hükümete baskı yapmasını istedi.

Kürt sorununun barışçıl çözümü için AB'yi daha aktif olmaya çağıran Demirtaş, "AB, PKK ile Türkiye arasında müzakereleri çok açık ve belirgin bir şekilde desteklemelidir" diye belirtti.

Demirtaş, NATO'nun PKK kamplarına yönelik yapılan operasyonlara karşı da belirgin bir konum almaya çağırdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı propaganda yoluyla HDP'ye zarar vermek için elinden geleni yapmakla suçlayan Demirtaş, AB'nin ateşkes ve müzakerelerin yeniden başlaması için devreye girmesini istedi.

Geçen hafta AB Güvenlik ve Dış Politika Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile bir telefon görüşmesi yapan Selahattin Demirtaş, bugün Mogherini'nin büro şefi Stefano Manservisi ile bir araya gelecek.

 

 

Haber Ara