Dolar

32,4812

Euro

34,7667

Altın

2.442,86

Bist

9.939,31

Demirtaş: Gün birbirine kılıç çekme günü değildir

Selahattin Demirtaş,''Gerilimin arttığı doğru. Hiç kimsenin aklına şiddeti tırmandırmak gelmemelidir'' dedi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-14 15:31:23

Demirtaş: Gün birbirine kılıç çekme günü değildir

Ajansların haberine göre, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, gazetecilerin gündemdeki konularla ilgili sorularını yanıtladı.

Selahattin Demirtaş'a AK Parti heyetinin yarın koalisyon görüşmeleri kapsamında kendilerine yapacağı ziyaret ve KCK'nın açıklamaları da soruldu.

Demirtaş özetle şunları söyledi:

''Yarın AKP heyetini partimize bekliyoruz. Partimizi ziyaret edecek olan her heyetle başka partilerin heyeti de olur hem ulusal hem uluslararası sorunların çözüm önerilerini paylaşacağız. Bizler bağcı dövmek için seçime girmedik. Seçim dönemini geride bıraktık bir kan davası öfke kişisel bir kin bırakmaz. Bu şekilde yaklaşmadık yaklaşmayız. Yarın AK Parti heyetiyle de her konuyu tartışacağız. Umut ediyorum ki çözüm sürecinin de yeniden istikrarlı bir canlanmaya neden olur yarınki ziyaret. Ülkemiz şiddeti değil huzuru hak ediyor. Savaşa çatışmaya mahkum mecbur değiliz. Önyargısız barışa dönük heyeti karşılamaya hazır olacağız. Partimizin meşruiyetini tartışmak hiç kimsenin haddi değildir. Hiçbir parti HDP'nin meşruiyet sınırlarını çizemez.

KCK'NIN AÇIKLAMASI

Gerilimin arttığı doğru. Bu gerilimleri ortadan kaldırmanın yolu tansiyonu yükseltmek değildir. Gün birbirine kılıç çekme günü değildir. KCK için de hükümet için de bunu söylüyoruz. Sıkılı ellerle birbirine yaklaşma günü değil. Hiç kimsenin aklına şiddeti tırmandırmak gelmemelidir. Daha ciddi sorumluluk üstlenen partimiz de barış konusunda ciddi ve samimi olduğunu seçim sonrasında da göstermiştir. Kabadayılık yapma had bildirme, üslubu ve tarzı artık terk edilmelidir. Herkes nezaket sınırlarının dışına çıkmadan konuşmayı öğrenmelidir.''

Haber Ara