Dolar

32,4546

Euro

34,8206

Altın

2.450,91

Bist

9.890,96

Davutoğlu'ndan Brüksel saldırılarına sert tepki

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Brüksel'de gerçekleştirilen saldırıları kınayarak 'Milletimiz adına dayanışma duygularını paylaşmak istiyorum' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-22 13:41:19

Davutoğlu'ndan Brüksel saldırılarına sert tepki

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Belçika'nın başkenti Brüksel'de gerçekleştirilen saldırıyı lanetledi.

Davutoğlu, konuya AK Parti grup toplantısında şu sıralar yaptığı konuşmada değindi.

Terörün küresel yüzünü bir kez daha gösterdiğini söyleyen Davutoğlu, "Sabah saatlerinde Brüksel'de meydana gelen ve terörün küresel yüzünü bir kez daha gösteren saldırıları lanetliyorum" dedi.

Davutoğlu şöyle devam etti:

Belçika Hükümeti ve halkına taziyelerimi sunuyor, milletimiz adına dayanışma duygularını paylaşmak istiyorum.

Geçen hafta Brüksel'deydik. Bugün burada tekrar küresel teröre, DEAŞ, PKK, DHKP-C ya da her türlü teröre karşı bütün insanlığı birlikte hareket etmeye davet ediyorum."

Son dönemde Ankara ve İstanbul'daki terör saldırılarını değerlendiren Davutoğlu, terör örgütlerin koordineli çalıştığını ifade etti. 

"ACABA BELÇİKA HÜKÜMETİ ELEŞTİRİLECEK Mİ?"

"Teröre tek bir söz söylemeden hükümeti suçlayanları kınıyorum" diyen Başbakan, şu ifadeleri kullandı:

"Acaba Belçika'deki saldırılardan sonra bir aydın hükümeti eleştirecek mi? Ama bizde ne zaman bir terör saldırısı olsa devlete katil deniliyor. Cumhurbaşkanımıza ve bize hakaretler yağdırılıyor.

Bir kez daha bu sözde barış havarilerine soruyorum; şu son bir ay içinde onlarca insan canlı bomba saldırılarında katledilmiş, güvenlik güçlerimiz PKK'lı teröristlerce şehit edilmiş, siviller ölmüş, şehirler yakılmış. Neredesiniz ey aydınlar, akademisyenler. Hangi vicdanla şimdi bütün bu olanları, öldürülenleri unutup tekrar tekrar bize saldırıyorsunuz, neden PKK'yı lanetleyen bir bildiri yayınlamıyorsunuz. Bildiriyi bırakın, neden PKK'ya dair bir eleştiri cümlesi dahi kuramıyorsunuz. İşte terör örgütü bu tablodan cesaret alıyor.

Eylemi terör örgütleri yapar ama bazı internet siteleri terör örgütüne tek cümle etmez sorumlu devlet derler. Terör örgütüyle işbirliği yapan medyayı dünyanın hiçbir yerinde görmezsiniz.

"PKK HDP İÇİN NE İSE DHKP-C CHP İÇİN O"

Davutoğlu, CHP'nin terör olayları karşısındaki tutumunu da eleştirdi. "Sayın Kılıçdaroğlu'nun terör eylemleriyle ilgili klasik bir tutumu var" diyen Davutoğlu, "Terör örgütüne tek bir söz söylemeden hükümeti yıpratmaya çalışıyor. CHP anamuhalefet olmasına rağmen giderek gaip bir siyasi topluluğa dönüşüyor. PKK, HDP için ne ifade ediyorsa, DHKP-C ve paralel yapı da CHP için onu ifade ediyor" diye konuştu.

BELÇİKA'DAN ÖRNEK

Belçika'daki terör saldırısını örnek göstererek CHP eleştirisine devam eden Başbakan, şunları kaydetti:

"Şimdi Belçika'da anamuhalefet partisi lideri çıkıp da hükümetin yönetilemediğini söyleyip teröre destek verir mi? Onlarda ortak siyasi kültür var. Ama Kılıçdaroğlu, bir terör olayı olsa terör örgütüne ağzını açmadan 'Türkiye yönetilemiyor' der." 

Davutoğlu, terör olayları karşısındaki tutumu üzerinden MHP'ye ise teşekkür etti.

Haber Ara