Dolar

32,5805

Euro

34,9968

Altın

2.456,29

Bist

9.760,77

Darbeci Sisi’yi kızdıracak çağrı: Anayasa referandumunda hayır oyu verecekler, siyah üniforma giysin

Mısırlı sinema sanatçısı Amr Waked, anayasa değişikliğine muhalif olanların görüşlerini açıklamalarını teşvik etmek amacıyla Twitter'daki kişisel hesabı aracılığıyla kampanya başlattı. Sanatçı Waked yaptığı çağrıda, Anayasa referandumunda hayır oyu vereceklerin, siyah üniforma giymelerini istedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-08 17:19:10

Darbeci Sisi’yi kızdıracak çağrı: Anayasa referandumunda hayır oyu verecekler, siyah  üniforma giysin

Mısır'da darbeci Sisi'nin iktidarda uzun süre kalmasını sağlayacak olan Anayasa değişikliği referandumuna tepkiler giderek artıyor. 

Mısırlı tanınmış sinema sanatçılardan Amr Waked, anayasa değişikliğine muhalif olanların görüşlerini açıklamalarını teşvik etmek amacıyla Twitter'daki kişisel hesabından bir başlattığı kampanya, darbeci Sisi yönetimini kızdırıcak.
Sanatçı Waked sosyal paylaşım hesabından yaptığı çağrıda, Anayasa referandumunda hayır oyu vereceklerin siyah üniforma giymelerini istedi.
Referandum sırasında verilecek ‘oyunun rengini' birleştirmeye, anayasa değişikliklerini boykot ve reddetmeye çağıran sanatçı Waked, uygar ülkelerde siyah renginin teselli ve hüzün sembolü olduğunu belirterek, bu rengi anayasa değişiklerini reddedenlere önerdi.

ŞİLİ HALKI, DİKTATÖR PİNOCHET'İN
ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNE PROTESTO
İÇİN SİYAH ÖNLÜK GİYMİŞTİ

Anayasa değişikliklerini reddedenler için siyah üniforma giyme fikrini savundan sanatçı Waked, buna örnek olarak da Şili halkını gösterdi. Şili halkının, 5 Ekim 1988'de, ABD tarafından desteklenen diktatör Augusto Pinochet'in 8 yıl daha iktidarda kalıp kalmayacağını oylamak üzere yapılan referandumda, anayasa değişikliklerine karşı çıktığını göstermek için siyah üniforma giydiğini söyledi.
Anayasa değişikliklerine hayır oyu vereceklere, ‘siyah üniforma giyin' çağrısına bulunan sanatçı Waked'in, darbeci Sisi'nin çok sayıda destekçisi tarafından saldırıya uğradığı bildirildi. Rejim yanlısı yanlısı bir gazete ise, savcılara göreve çağırarak, sanatçı Waked hakkında işlem yapılmasını istedi.

Haber Ara