Dolar

32,4812

Euro

34,7667

Altın

2.442,86

Bist

9.939,31

Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı darbe girişimi davası

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayındaki eylemlere ilişkin 534 kişi hakkında açılan davada, Cumhurbaşkanlığı eski havacı yaveri binbaşı Kıvrak savunma yaptı- Sanık Kıvrak, FETÖ'nün darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yerini tespit edip darbecilere bilgi aktardığına ilişkin suçlamaları kabul etmedi- Eski yaver Kıvrak:- 'Fetullah Gülen'i, insanların dini

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-02-02 16:56:07

Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı darbe girişimi davası
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayındaki eylemlere ilişkin, aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski başyaveri albay Ali Yazıcı ile eski alay komutanı albay Muhsin Kutsi Barış'ın da yer aldığı 534 kişinin yargılandığı davaya devam edildi.

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Cezaevi Yerleşkesi'nde yapılan duruşmaya, sanıklar, avukatları ve yakınları ile TBMM, Başbakanlık, TRT ve diğer müşteki kurumların avukatları katıldı.

Cumhurbaşkanlığı eski havacı yaveri binbaşı Erkan Kıvrak, üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini söyleyerek savunmasına başladı.

Sanık Kıvrak, 11 Temmuz 2016'da İstanbul'da görevli olduğunu ve Cumhurbaşkanı ile ailesini tatile kendisinin uğurladığını, ardından da Ankara'ya gelerek görevine devam ettiğini söyledi.

Amiri konumundaki eski başyaver Ali Yazıcı ile 14 Temmuz'da bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirten Kıvrak, Yazıcı'nın kendisine, "İlk defa cumhurbaşkanının yanında olamayacağı için mahcubiyet duyduğunu" söylediğini ileri sürdü.

Görüşmenin gizli bir toplantı niteliğinde olmadığını iddia eden Kıvrak, Yazıcı'nın kendisine Antalya ve Marmaris'teki programlarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a refakat etmesi emrini verdiğini, Yazıcı'nın da daha sonra Antalya'ya gideceğini söylediğini dile getirdi.

- Başyaver Cumhurbaşkanının yerini sormuş

Kıvrak, 15 Temmuz akşamı askeri hareketliğin başlamasından sonra Yazıcı'nın kendisini aradığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın nerede olduğunu sorduğunu, kendisine de emniyetli bir şekilde beklemesi emrini verdiğini ifade etti.

FETÖ'nün darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yerini tespit edip darbecilere bilgi aktardığına ilişkin suçlamaları kabul etmeyen Kıvrak, "Başyaver Ali Yazıcı, zaten cumhurbaşkanımızın kaldığı oteli biliyordu." ifadelerini kullandı.

Üzerine atılı "FETÖ üyesi olmak" suçlamasını da kabul etmeyen Kıvrak, "FETÖ elebaşını medyadan tanırım. Kendisine sempati dahi duymadım. Fetullah Gülen'i, insanların dini duygularını sömüren bir şarlatan olarak görüyorum. İrademi başka birine teslim edecek bir insan değilim. Ben vatanıma ve milletime ihanet etmedim, darbecilerle birlikte hareket de etmedim. Tahliyemi ve beraatımı talep ediyorum." ifadelerini kullandı.

Davanın görülmesine pazartesi devam edilecek.

Haber Ara