Dolar

32,4455

Euro

34,7811

Altın

2.439,71

Bist

9.931,98

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İdlib'de üç tane şehidimiz var, rejimin kaybı çok büyük

Erdoğan, 'İdlib'de üç tane şehidimiz var, rejimin kaybı çok büyük. İdlib'de olan gelişmeler lehimize döndü. Rusya ile sahada mücadele için görüşmeler sürüyor' dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-27 15:34:27

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İdlib'de üç tane şehidimiz var, rejimin kaybı çok büyük

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Siyaset Akademisi'nin açılışında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

"İDLİB'DE 3 ŞEHİDİMİZ VAR, REJİMİN KAYBI ÇOK BÜYÜK"

- "İdlib'de de gelişmeler şu anda lehe döndü. Üç tane şehidimiz var. Fakat onun yanında tabii rejim güçlerini kaybı çok büyük. Onları tek tek anlatmama gerek yok. Mücadele orada hâlâ devam ediyor, edecek. Ruslarla görüşmeler devam ediyor edecek. Biz Adana Mutabakatı ile İdlib'deyiz."

"SAHADA MÜCADELE, RUSYA İLE GÖRÜŞME"

- "Sahada mücadelede Rusya ile görüşmeler sürüyor."

"RUSYA'NIN DESTEĞİ OLMASA ESED AYAKTA DURAMAZ"

- "(Kılıçdaroğlu'na Esed tepkisi) Biz bu topraklar huzur toprağı olsun istiyoruz. Binlerce vatandaşını öldüren bir Esed'i dost olarak kabul etmiyoruz. Siyasette her mevzi her meki her temsil önemlidir. Biz Adana Mutabakatıyla Suriye'deyiz. Rusya'nın desteği olmasa Esad'ın ayakta durması mümkün değil."

MÜLTECİLER

- "Mesela geçtiğimiz günlerde Avrupa Parlamentosu'nda bir rapor gündeme geldi. Bu rapor Avrupa'daki kayıp mülteci çocuklarını gündeme taşıdı. Biz kökeni, dini ne olursa olsun her insan bizim için hizmete layıktır. Avrupa ise kapısına gelen mazlumları tehdit olarak görüyor. Böylesine derin insani boyutları olan bir konu belki vicdanları harekete geçiririz diye ümit ediyoruz. Geçenlerde yaşanan olaylar malum. On bin Müslüman öldürüldü. 25'i bizim vatandaşımız. e oldu yürekleri acıyor mu? Hindistan katliamların adeta cirit attığı bir ülke haline geldi. Dersanede ders çalışan çocukları ellerinde demirlerle sopalarla dövüyorlar." "Lafa geldiği zaman nüfusu fazla ya bunu arkasına sığınıyorlar. Adalet bununla tecelli etmez. Biz adleti ne olursa olsun koruyup, kollayarak yolumuza devam edeceğiz. Ecdadımız Orta Asya'dan Endülüs'e insanlara önem vermiştir. Gerçek anlamda eserler vermişlerdir. Yaklaşır bir asır ülkemiz gerçek anlamda eser vermeyi bırakmıştır. Ama bu dönem artık durmuştur. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi bunlardan biridir. Geçen gün Millet Kütüphanesi'ni hizmete açtık. Gerçek bir medeniyet sembolü olan kütüphanemiz bir haftada 35 bin ziyaretçiyi ağırladı."

 

Haber Ara