Dolar

32,2081

Euro

34,8604

Altın

2.444,95

Bist

10.218,58

COP21 İklim Zirvesi

COP21 İklim Zirvesi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-26 20:37:20

COP21 İklim Zirvesi
BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun aralık ayında Paris'te yapılacak 21. İklim Zirvesi (COP21) öncesinde küresel ısınmanın önüne geçecek bir uluslararası anlaşmanın imzalanması konusunda iyimser olduğunu ancak müzakerelerin yavaş ilerlediğini söyledi.

Ban, Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius ve Peru Çevre Bakanı Manuel Pulgar-Vidal, COP21 Zirvesi konusunda yaptıkları görüşmenin ardından basın toplantısı düzenlediler.

BM Genel Sekreteri Ban, Almanya'nın Bonn şehrinde 31 Ağustos tarihinde yeniden başlayacak küresel iklim değişikliği anlaşmasıyla ilgili müzakerelerde halen çözülmesi gereken konular olduğunu kaydetti.

Müzakerelerin çok yavaş yürüdüğüne işaret eden Ban, "Fakat, küresel ısınmanın önüne geçecek bir uluslararası anlaşmanın imzalanabilmesi konusunda iyimserliğimi koruyorum" dedi.

Ülkelerin sera gazı salınımı konusundaki çabalarının yeterli olup olmadığının sorulması üzerine Ban, bu çabaların, küresel ısınmanın yavaşlatılması hedefi için beklenenden az olduğunu söyledi.

Ban, "Daha fazla şey yapmalıyız. Özellikle gelişmiş ülkeleri, daha uzun dönemli bir vizyonla hareket etmeye çağırıyoruz" diye konuştu.

Paris'te imzalanabilecek bir anlaşmanın evrensel düzeyde olacağını ifade eden Ban, bunun bir sürecin sonu değil başlangıcı olacağını ve küresel ısınmayla savaşta kararlılığı göstereceğini kaydetti.

Yapılan müzakerelere hükümetlerin, iş çevrelerinin ve sivil toplum örgütlerinin katıldığına işaret eden Ban, "Herkes bir anlaşmaya varmamız gerektiğinin farkında" dedi.

Anlaşmanın bağlayıcı olup olmayacağının halen tartışıldığını ifade eden Ban, aynı zamanda maliyetin karşılanması konusunda da çeşitli görüşler bulunduğunu söyledi.

Haber Ara