Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Çok fazla limon suyu içmenin 5 tehlikeli zararı

Hayattaki çoğu şey gibi, pek çok faydasına rağmen, çok limonlu su içtiğinizde meydana gelebilecek tehlikeli şeyler vardır. Uzmanlar, çok fazla limon suyu içmenin 5 tehlikeli zararına dikkat çekti.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-07 09:20:08

Çok fazla limon suyu içmenin 5 tehlikeli zararı

Bazı uzmanlar ve ünlüler, susuz kalmayı önlemek, sindirime yardımcı olmak ve kilo kaybını desteklemek dahil olmak üzere uzun bir fayda listesi sağlamak için limon suyunu kullanıyor.

Ancak, hayattaki çoğu şey gibi, pek çok faydasına rağmen, çok limonlu su içtiğinizde meydana gelebilecek tehlikeli şeyler vardır.

Dişlerinize zarar verebilir

Amerikan Dişhekimleri Birliği'ne göre limonlar çok asidik olduğundan, aşırı miktarlara tekrar tekrar maruz kalmak diş minesini aşındırabilir.
Bu sorunu önlemek için, dişlerinizdeki aside doğrudan maruz kalmayı azaltmak için bir pipetle limon suyu veya limonlu su içmeyi deneyin. Ayrıca limonlu su içtikten hemen sonra dişlerinizi fırçalamaktan kaçınmalı; bol su ve narenciye dolu bardakla birlikte içmelisiniz.

Çok fazla limon suyu midenizi rahatsız edebilir

Medical News Today'e göre limon suyunun geniş yelpazesi genellikle bağırsak sağlığına odaklanmış olsa da, suyun çok fazla sıkılması gastroözofageal reflü hastalığı (GERD) ve asit reflü gibi yaygın rahatsızlıkları şiddetlendirebilir.
GERD ve asit reflü, limon gibi asitli gıdalardan kaynaklanır ve mide ekşimesi, mide bulantısı ve kusmaya neden olabilir.

Limon kabuğu, zararlı mikroplara ev sahipliği yapar

Journal of Environmental Health'in 2007 tarihli bir çalışmasında olduğu gibi, restorandayken suya limon dilimleri koymaktan kaçınmak isteyebilirsiniz. Araştırmacılar 43 ziyaret sırasında 21 farklı restorandan 76 limon örneğini test etti ve birçok limonun mikroorganizma içerdiğini buldu.
Riski azaltmak için, suya parça atmak yerine limonları içeceğinize sıkın.

Limon suyunun asitliği kabarcıklara neden olur veya kötüleştirir

Yeni oluşan bir ülserin ağrılı iltihabına uyanmaktan daha kötü bir şey yoktur. Ve Amerikan Dişhekimleri Birliği'ne göre, çoğu bir veya iki hafta içinde kendi kendine iyileşirken, çok fazla limonlu su içmek pamukçuk yaralarını şiddetlendirebilir.

Ülsere neden olabilir

Ayrıca WebMD'ye göre çok fazla narenciye tüketiyorsanız ülserlerin altında yatan neden olabilir ve turunçgiller ile migren arasında bir bağlantı olabilir.
Kanıtlanmış bir bağlantı olmamasına rağmen, yıllar boyunca yapılan bazı araştırmalar, migren ve turunçgiller arasında bir bağlantı keşfetmiştir.
WebMD'ye göre, bu bağlantı, limonların, diğer meyvelere kıyasla, genellikle baş ağrısıyla ilişkili doğal bir monoamin olan daha yüksek bir tiramin yüzdesi içermesinden kaynaklanıyor olabilir.

Kaynak: Business Insider

Haber Ara