Dolar

32,4781

Euro

34,7528

Altın

2.439,37

Bist

9.915,62

Çocuklar korona aşısı olacak mı? Korona aşısı çocuklara zorunlu mu?

Çocuklara korona aşısı mecburi mi? Çocukların koronavirüs aşısı olup olmaması konusunda büyük bir tartışma yapıldı. Bir kesim çocukların ve hatta hastalığı atlatanların aşı olmaması gerektiğini savunuyorken, bir diğer kesim herkesin aşı olması gerektiğini düşünüyor. Peki ama kim koronavirüs aşısı yaptırmalı? Çocuklar koronavirüs aşısı olmalı mı? Kovid-19 aşısı çocuklara yapılacak mı, zorunlu mu? İşte merak edilen detaylara, bilim kurulu üyelerinin verdiği cevaplar...

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-09 13:31:28

Çocuklar korona aşısı olacak mı? Korona aşısı çocuklara zorunlu mu?

Koronavirüs aşısının kimseye yapılmaması gerktiğini düşünen bir kesim mevcut. Çin üzerinden dünyaya yayılan bu hastalığın, kitle kontrol amaçlı yapıldığı düşünülüyor. Kısacası bu aşıların kısırlaştırıcı bir etkisi olabileceği düşünülüyor. Vatandaşların bu şüphelerinin aksine, aşının yapılmasının toplum için gerekli olduğunu düşünen çok da büyük bir kitle bulunuyor. Peki ama bunca yoruma karşılık Bilim Kurulu Üyeleri konu hakkında ne diyor?

Çocuklar koronavirüs aşısı olacak mı?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca; inaktif aşıyla, sağlık çalışanları, 65 yaş ve üzeri ile kritik görevdeki kişilerden başlayarak 18 yaş üzerindeki uygun tüm vatandaşların aşılanacağını belirtti.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları öğretim üyesi, Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara; "Çocuklar da doğal olarak bu mikroorganizmayı alıyorlar; ama koronavirüs az sayıda geliştiriyorlar. Yetişkin birinin alması ile bir çocuğun almasında böyle bir fark var. Hastalanması, klinik bulgunun ortaya çıkması, şikayetinin ortaya çıkması çocuklarda biraz daha az. O bakımdan çocukların bugün için koronavirüse daha az yakalandığını biliyoruz. Ama bugün baktığımız zaman 'hemen acil mi' dersek çok acil değil, daha az hastalandıkları için." açıklamasında bulundu. 

Hiçbir aşısının ilk olarak çocuklarda denenmeyeceğini belirten Prof. Dr. Ateş Kara, Hacettepe olarak çocukların aşısı konusunda bir çalışma yapacaklarını belirtti. Aynı zamanda aşıların son karar olarak aile ve doktorların izinleriyle yapılacağını da ekledi.

Koroanvirüs aşısı nasıl olurum?

Aşı, öncelikle resmi kurumlarda ve iş yerlerinde çalışan kişilere sorularak onay belgesi alınıyor. Bu şekilde aşı yaptırmak isteyenler, MHRS üzerinden randevu alarak aşı için sıra alıyor. Tarihler açıklandıktan sonra aşı lar vurulacaktır. Detaylı bilgi için timeturk.com.tr adresini takip edin.

Haber Ara