Dolar

32,4379

Euro

34,7865

Altın

2.449,97

Bist

9.923,10

Çocuk bakıcılığında kritik noktalar

Çocuk bakımında ebeveynler genellikle birinci dereceden akrabalara öncelik vermektedirler.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-01 22:14:52

Çocuk bakıcılığında kritik noktalar

Güvenilir bir çocuk bakıcısı ya da dadı bulmak, anne ve babalar için en önemli ihtiyaçlardan birisi

Bir çocuk bakıcısı deyim yerindeyse ebeveynin en iyi asistanıdır, bu yüzden ihtiyaç olan tüm niteliklere sahip olduğundan emin olmak gerekmektedir.

Enerji gerektiriyor

Ebeveynler, oyun, aktivite ve çeşitli sanatsal aktiviteler yaratabilecekleri iyi bir hayal gücüne sahip bir çocuk bakıcısı istiyorlar. Yani kısaca çocuk bakıcılarının çocuklarını televizyonun önünde tutmalarının kesinlikle istemiyorlar. 

Çocuklar yüksek enerjilidir ve sürekli hareket halindedir. Bir çocuk ve bebek bakıcısı bu enerjiyle bütünleşmelidir. Her daim çocuğun bu enerjisine ayak uydurabilecek şekilde hazırlıklı olmalıdır. Hal böyle olunca çocuk ve bakıcı arasında sağlam bir bağ kurulacaktır.

Güvenilir bir çocuk bakıcısı her ebeveynin hayalidir. Ebeveynler, güvenebilecekleri birini çocuklarının sorumluluğunu verebilecek nitelikte görürler. Kısacası sorumluluk sahibi, tehlike anlarında ne yapacağını bilen bir insandan çok iyi bir çocuk bakıcısı olacaktır.

Zorlu süreç
Çocuk bakımı insanların düşündüğü kadar kolay bir iş değildir. Hatta ve hatta oldukça zordur da diyebiliriz. Çocuk bakımı kesinlikle hazırlık, güven ve beceri gerektirir. 


Ebeveynler, kendilerine kolaylık sağlayan çocuk bakıcılarına daha bir kıymetli gözüyle bakmaktadır.

Çocuk bakıcısı çocukların ödevlerine yardım etmeli, onların eğitim hakkındaki sorunlarıyla da mutlaka ilgilenmelidir. Çocuk bakıcıları ders ve okul konusunda rol model olarak hareket eder. Ev ödevinde ya da çeşitli projelerde çocuğa yardımcı olarak, onun okuldaki performansı hakkında başarılı adımlar atmasını sağlar.

 Günümüz şartlarında en önemli kriterin güven olduğuna dikkati çeken çocuk bakım uzmanları da bu durumun daha kurumsal ve daha güvenilir platformlara taşınmasının önemine dikkat çekmekteler.

Haber Ara