Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Çin: Korona aşısında büyük ilerleme kaydedildi

Çin makamları, Şanghay'daki bilim insanlarının üzerinde çalıştığı koronavirüsünü önleyecek aşı konusunda büyük ilerleme kaydettiklerini açıkladı. Klinik testlerinin ise Nisan ayında başlaması planlanıyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-16 13:10:34

Çin: Korona aşısında büyük ilerleme kaydedildi

Dünyada büyük paniğe yol açan koronavirüs kabusu sürerken, Çin'den ölümcül virüs ile ilgili sevindirici bir açıklama geldi.

Şanghay Bilim ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Jean Tsuan bugün düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Yerel bilim insanlarının üzerinde çalıştığı koranavirüsünü önleyecek aşı konusunda büyük ilerleme kaydedildi. Klinik çalışmalarının önümüzdeki Nisan ayı ortasında başlaması gerekiyor" dedi.

Çinli yetkili Tsuan, bilim insanlarının geliştirdiği aşının etkilerini görmek için ön denemelerini bir tür memeli hayvan olan fare üzerinde yeni başladığını açıkladı.

Tsuan, farelerdeki testlerin koronavirüsüyle savaşan spesifik antikorların gelişmesine izin verdiğine dikkat çekti.

Günün erken saatlerinde, Şangay'daki Alman BioNTech SE ve Çin Fosun Pharmaceutical şirketleri, koronavirüsü ile mücadele etmek için geliştirilen ‘mRNA' teknolojisine dayanan ‘BNT162' aşısını kurmak için stratejik işbirliği konusunda bir anlaşma yaptığını açıkladı.

İki şirket tarafından yapılan açıklamada, bu aşıyı geliştirmek, klinik testlerini Çin içinde yapmak ve daha sonra pazarlamak için işbirliği yapacakları belirtildi.

Haber Ara