Dolar

32,4726

Euro

34,8402

Altın

2.451,54

Bist

9.867,11

Çiçek fiyatları ne kadar, kaç para? Tekli gül en ucuz nereden alınır?

14 Şubat Sevgililer Günü'ne sayılı günler kaldı. Sevgililer günün romantik şekilde kutlamak ve güzel bir anı oluşturmak için çiçek almak isteyenler çiçek fiyatları ne kadar? diye araştırmaya başladı. 14 Şubat Sevgililer Günü'nde çiçekçileri yoğun bir mesai bekliyor. 1 milyonun üzerinden Gül satılması tahmin ediliyor. Gül fiyatları kaç para? Tekli gül en ucuz nerende alınır? En uyguna çiçek nereden alınır? Çiçekçiler 14 Şubat Sevgililer Günü'nde açık mı?

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-11 17:05:35

Çiçek fiyatları ne kadar, kaç para? Tekli gül en ucuz nereden alınır?

14 Şubat Sevgililer Günü'nde hiç şüphesiz en çok çalışacak olan işletme çiçekçiler olacak? 14 Şubat'ta çiçek fiyatlarının fahiş fiyatlarda yükselmesi çiçek almak isteyenleri düşündürüyor. 14 Şubat'ta özellikle kırmızı gülün fiyatı el yakıyor. Aksaray'da 15 kente toptan çiçek satan İsmail Baltacı yaptığı değerlendirmede "Şu an da Türkiye genelinde gül sıkıntısı var. Çiçekçilerde ise 12 ile 15 TL arası satılacak." dedi. 14 Şubat'ta en güzel hediye olarak çiçeği tercih edenler çiçek fiyatlarını merak etmeye başladı. Peki çiçek fiyatları ne kadar, kaç paraya satılıyor? Tekli gül fiyatları ne kadar? En ucuz çiçek nereden alınır?

Çiçek fiyatları ne kadar, kaç para?

Vatandaşlar 14 Şubat Sevgililer Günü öncesi "Çiçek fiyatları ne kadar olacak?" diye düşünmeye başladı. 15 kente toptan çiçek satan İsmail Baltacı açıklamasında  “İç piyasada da çiçek piyasası çok hareketli. Örneğin geçen yıl kasımpatı çiçeğinin demeti, toptan 3 ile 5 TL iken bu yıl 8- 9 TL oldu. Bu yıl mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığı 40- 45 gün önce çiçeklerin büyümesine neden oldu. Bundan dolayı14 Şubat öncesi seralarda çiçek çok az kaldı. Geçen yıl toptan 2 ile 3 TL'ye verdiğimiz gül, bu yıl 6,5 TL oldu. Bunun nedeni ise Mersin ve Antalya bölgelerinde mevsim normalleri üzerindeki sıcaklık ile Ege Bölgesi'nde seraları sel sularının vurmasıdır. Şu an da Türkiye genelinde gül sıkıntısı var. Çiçekçilerde ise 12 ile 15 TL arası satılacak” diye konuştu.

Tekli gül en ucuz nereden alınır? 

Sevgililer Günü'nde en çok kırmızı gül satılıyor. Sadelik ve romantiklik arayanların tercihi bu sene de kırımızı gülden yana olacağa benziyor. Bu sene 14 Şubat pandemi nedeniyle kısıtlamalar altında geçecek. Sokağa çıkma yasakları olması nedeniyle sevgililer günü bu sene evlerde kutlanacak. Dışarı çıkamayanlar sevgililerine romantik bir gün geçirmek için onlara çiçek almayı planlıyor. Peki çiçek fiyatları 2021'de ne kadar? Tekli gül fiyatları ne kadar? Ucuz çiçek nereden alınır? Çiçekçiler 14 Şubat'ta açık olacak mı?

Türkiye Çiçekçiler Birliği Başkanı (TÇB) İsmail Başaran çiçek fiyatlarına ilişkin şunları söyledi: Bir adet gül10 liradan başlıyor, çiçek buketleri ise 20 liradan başlayıp 100 liraya kadar çıkabiliyor. 

Başaran, ancak şık ve güzel bir buket almak isteyenlerin 100 lirayı gözden çıkarması gerektiğini ifade etti. Sevgilisine veya eşine çiçekçilerden farklı bir hediye almak isteyenlerin farklı istekleri olabildiğini belirten Başaran, şunları kaydetti: "Mesela 1001 gül yaptırmak moda. Yani çok sık gelen bir istek değil ancak farklı bir şey yağmak isteyenler bunu tercih edebiliyor. 1001 gül buketi 10 bin liraya mal oluyor. Bunun dışında sevdiğinin isminin baş harfleriyle oluşturulmuş kutu çiçeklerle farklı konseptler talep edilebiliyor. Hediye alınan kişinin isminin her bir harfi için bir kutu çiçek hazırlanıyor ve bu kutular açıldığında isim ortaya çıkıyor."

Haber Ara