Dolar

32,2799

Euro

34,6339

Altın

2.415,26

Bist

10.045,74

CHP'li Engin Altay: NATO'daki skandal tiyatro olabilir

15 Temmuz'a ilişkin 'kontrollü' diyerek tiyatro suçlamasında bulunan CHP'ye henüz bu konuda tepkiler dinmemişken, partinin Grup Başkanvekili Engin Altay 'NATO'daki skandal tiyatro olabilir' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-21 09:50:27

CHP'li Engin Altay: NATO'daki skandal tiyatro olabilir

NATO'nun Norveç'teki Ortak Harp Merkezi'nde yapılan 'Trident Javelin' tatbikatında Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarının 'karşıt kuvvet liderleri' arasında gösterilmesine ilişkin CHP cepheisnden Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu "Türkiye'ye yönelik eleştiriler olabilir, buna itirazımız yok ama hiç kimse Türkiye'nin yöneticilerine ve tarihine hakaret edemez. Bunu şiddetle kınıyoruz" diyerek tepki göstermişti.

"TİYATRO" İMASI

Bu açıklamaların üzerinden iki gün geçmesinin ardından ise  CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, olayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir can suyu için yapılmış olabileceğini söyledi.

Altay, dün TBMM'de konuya ilişkin yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“Bu olayın özürle geçiştirilmesi ve kapanması halinde aklımıza şu gelir: Acaba yıpranmış, tükenmiş Erdoğan'a bir can suyu mu lazımdı da böyle NATO tarihinde görülmemiş bir olayla karşılaştık. Bu işi yapan teknisyen, teknikerlerin durumlarının, ilişkilerinin açıklanması lazım. Erdoğan her sıkıştığında bir uluslararası komplo, tezgâhla baş başayım, diyerek milletten güven tazeleyeceğini düşünüyorsa yanılgı içindedir. Erdoğan, özür dilediler, mesele bitti, diyorsa, bu işin peşini Türkiye Cumhuriyeti olarak bırakıyorsak, bu bir tezgâhtır. Değilse, bu teknisyenlerin, sicilinin, ilişkilerinin açıklanması lazım."

 

Haber Ara