Dolar

32,4734

Euro

34,8374

Altın

2.450,84

Bist

9.871,34

CHP'den vize krizi açıklaması

Engin Altay, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında ABD ile yaşanan vize krizini değerlendirdi. Altay 'Her ne sebeple olursa olsun ABD'nin bu tutumu kabul edilemez' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-09 13:29:30

CHP'den vize krizi açıklaması

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında ABD ile yaşanan vize krizini değerlendirdi.

ABD ile yaşanan vize krizi ile ilgili açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, ABD'nin Türkiye'nin vize başvurularını durdurma kararı almasına ilişkin açıklamada bulundu. Altay "Her ne sebeple olursa olsun ABD'nin bu tutumu kabul edilemez"dedi.

Engin Altay, bu kararın insanların hayatını zora soktuğunu vurgulayarak şunları söyledi:

"CHP olarak bu krizle ilgili önce büyük bir sağduyu çağrımız var. ABD'ye bu kararı gözden geçirmesi çağrısında bulunmak istiyoruz. Türkiye'ye Somali, Yemen, İran, Libya, Kamboçya gibi ülkelerle o ülkelere yapılan muamelenin -o ülkeleri de küçümsemiyorum- aynısının yapılması Türkiye için vahim bir durumdur. Ama milletimizin gururunu kıran, bir durumdur. ABD'nin bu tutumu şüphesiz kabul edilemez. Bu Türkiye-Amerikan ilişkilerinde tarihsel kırılmalıdır. Bu karar İstanbul Başkonsolosluğu'ndaki bir yerel çalışanın tutuklanmasıyla mı ilgilidir yoksa Türkiye'nin Ortadoğu politikalarında Irak ve Suriye başta olmak üzere Rusya ve İran ile denge politikaları gözetilmeden sürdürülen hamlelerin ve bundan duyulan rahatsızlığı sonucu mudur? Bu konuda hükümetin aziz milletimize bir izahat vermesi lazım. Ama tekrar söylemek lazım, her ne sebeple olursa olsun kararın kabul edilmesi mümkün değildir."

Haber Ara