Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

CHP belgeleri yarın gösterecekmiş

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkındaki iddialarıyla ilgili, 'Yarın bir grup toplantısı var, çıkacağız mil

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-27 14:41:40

CHP belgeleri yarın gösterecekmiş
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkındaki iddialarıyla ilgili, "Yarın bir grup toplantısı var, çıkacağız milletin önüne. Yarın milletin önüne belgelerin çıkışını grup toplantısında izleyeceksiniz" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD Başkanı Trump ile telefon görüşmesine değinerek, Trump tarafından ABD'nin YPG'ye silah vermeyeceğinin söylendiği ifade edildi. Bir gerçek var maalesef bu görüşmeyle ilgili açıklama notunda bu bilgilerin hiçbiri teyit edilmedi. Burada bu görüşmeyle ilgili gerçekçi bilgilerin kamuoyuyla paylaşılması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"NURİYE VE SEMİH'İN İŞLERİNE İADE EDİLMESİ GEREKİYOR"

Nuriye Gülmen'in savcı tarafından tahliyesinin istenmesine ilişkin olarak Özel, "Semih'in tahliyesinden sonra tek tutuklu sanık olarak hakim karşısında olan Nuriye için savcının tahliye talep etmiş olmasını bir umut olarak görüyoruz. Defalarca açıkça ifade ettiğimiz OHAL Komisyonu'nun öncelikle görüşmesi gereken hala Nuriye ve Semih'in dosyasında devreye girmemiş olmasını kabul edemiyoruz. Haksızlığın giderilmesi için Nuriye ve Semih'in işlerine iade edilmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

Özel, Rıza Sarraf davası ile ilgili olarak şunları kaydetti:

"Bugün Türkiye'nin bankaları tehdit altında ama esas sorun Türkiye'nin uluslararası düzeyde itibarının beş paralık oluşudur. Türkiye'nin itibarı beş paralıktır. Dünün itibarlı hayırseveri diye ikna edilmeye çalışılan kişi Türkiye'de yargılansaydı bugün Türkiye bu durumlara düşmeyecekti. Biz Rıza Sarraf 'Türkiye'de yargılansın istedik', elinizden kuş gibi kaçırdınız ama Rıza Sarraf yerine yasak olmayan ve yüksek getirili ihracatla hepimiz kazansaydık, ortada ne suç ne yargılama olacaktı."

"YARIN İZLEYECEKSİNİZ"

Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun sözlü tartışmasına da atıf yaparak, "Yarın bir grup toplantısı var, çıkacağız milletin önüne. Yarın milletin önüne belgelerin çıkışını grup toplantısında izleyeceksiniz" dedi.

Haber Ara