Dolar

32,3545

Euro

34,7873

Altın

2.395,37

Bist

10.265,68

Türkmenistan savaşa mı hazırlanıyor?

Türkmenistan ordusu beklenmedik bir biçimde büyük kapsamlı askeri tatbikata başladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-29 17:31:37

Türkmenistan savaşa mı hazırlanıyor?

TIMETURK I HABER MERKEZİ
Melahat KEMAL

Türkmenistan ordusu devlet başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov'un emri ve üst düzey komutanların idaresinde Cumartesi gecesi geniş kapsamlı bir askeri tatbikat başlattı.

Türkmenistan hükümeti ordusu hakkında pek fazla bilgi paylaşmaması ile biliniyor. Ancak son birkaç senede ordunun yeni silahlar alması ve silahlı kuvvetlerin modernize edilmesi ile dikkatleri üzerine çekmişti.

Türkmenistan-Afganistan sınırında son yıllarda artan çatışmalar, sınır ihlalleri ve sınırdaki istikrarsızlığın Türkmenistan'ın bu türlü bir tatbikat gerçekleştirmesinde etkili olduğu düşünülüyor.

Türkmenistan diğer taraftan Hazar Denizi'ndeki donanmasına da takviyeler yapıyor.

Cumartesi gecesi başlayan ve hâlâ devam ettiği söylenen tatbikata Türkmenistan ordusunun kara, hava ve deniz kuvvetleri, özel harekat güçleri ve hava savunma birliklerinin katıldığı aktarılıyor. Tatbikat ‘düşmanın silahlı kuvvetlerine' karşı hava saldırıları düzenlenmesi ile başladı. Tank savar denemeleri ve dronelar ile gözlemler yapılırken deniz kuvvetleri de karadan karaya ve karadan havaya atış denemeleri yaptı.
Yapılan resmi açıklamalarda devlet başkanı Berdimuhammedov'un, Hazar Denizi kıyılarının korunması için donanma çalışmalarına bilhassa önem verdiği belirtildi.

Yerel haber kaynakları, tatbikatların Afgan sınırındaki bölge sakinlerini tedirgin ettiğini aktardı. Bölge sakinlerinin uzun zamandan beri sınırda bir şeyler olması endişesi ile yaşadıkları belirtildi.

ATN haber ajansına konuşan bir asker eşi “Eşim sabahın dördünde birliğine çağrıldı. O zaman ‘işte kabus başlıyor' dedim. Eşim biraz sonra arayıp ‘sadece tatbikatmış' deyince rahatladı” dedi.

Haber Ara