Dolar

44,4200

Euro

51,2209

Altın

6.418,21

Bist

12.698,19

Sisi’den ilginç ‘Demokrasi’ vurgusu

Mısır’ın askeri darbe ile yönetime gelmiş olan başkanı Abdulfettah Sisi, ülkesinin demokrasi yolunda ilerlemekte olduğunu söyledi.

11 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-04 14:29:53

Sisi’den ilginç ‘Demokrasi’ vurgusu

TİMETÜRK I HABER MERKEZİ

İngiltere ziyareti öncesinde BBC'ye konuşan Sisi, ülkesinin aşırılıkçı grupların tehlikesi altında olduğunu ve komşu ülkelerin yaşadıklarından dolayı korku duyduğunu açıkladı.

Sisi ayrıca Mısır'ın durumunun Avrupa'dan farklı olduğunun altını çizdi.

İngiltere'ye gerçekleştireceği ilk resmi ziyaret öncesinde Kahire'de BBC'nin sorularını cevaplayan Sisi ülkesinin 2011 yılında Hüsnü Mübarek'in devrilmesinden bu yana demokrasiye geçişe çalıştığını ancak daha alınacak çok yol olduğunu söyledi.

Sisi “Biz Mısır halkının isteklerini gerçekleştirmek istiyoruz. Dört yıldır değişim talebinde bulunuyorlar. Onların seçimlerine saygı göstermek istiyoruz. Onlar için demokratik bir gelecek sağlamak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız” açıklamasında bulundu.

Askeri darbe ile göreve gelmiş olan Sisi'nin İngiltere ziyareti öncesi ülkesinde yaşananların aksine demokrasiye vurgu yapması dikkat çekti.

Öyle ki Sisi Ağustos ayında anti terör yasasını yürürlüğe koymuştu. Aktivistlere göre bu yasa temel hakları zedelemiş ve olağanüstü hal hayatın rutini haline gelmiştir.

Aslı BBC'de yer alan haber Melahat Kemal tarafından TIMETURK için Türkçe'ye çevrilmiştir.

 

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Poligondan silah çalan çocuk hakkında karar

Haber Ara