Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Rusya yeni silahını Suriye’de deneyecek

Rusya askeri helikopter üretim şirket yetkilisi, Rusya’nın yeni silahını Suriye’de denemek üzere planlar yaptığını açıkladı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-08 14:21:21

Rusya yeni silahını Suriye’de deneyecek

TİMETURK | ÇEVİRİ

Rusya askeri helikopter üretim şirketi yetkilisi AndreBuqinski, Rusya'nın Suriye ile ilgili bir planını açıkladı. Rus Zvezda TV kanalına konuşan Buqinski, “Rus Mi-28 savaş helikopterine yeni özellikler eklendi. Bu savaş helikopterinin güncellenmiş hali Suriye'ye gönderilerek savaş esnasındaki becerileri denenecek” dedi.

Tass ajansının haberine göre Suriye'de denenecek olan Rus helikopterinden 8 tanesi bu yıl içinde Rus hava kuvvetlerine teslim edilecek.

Geliştirilen Mi-28 tipi helikoptere güdümlü tanksavar roketi, güdümsüz roketler, kısa menzilli hava-hava roketleri, 30 mm'lik makineli tüfek özellikleri eklendi. Bir adet güdümlü tanksavar roketi taşıyabilen savaş helikopteri aynı zamanda 40 adet S-8 güdümsüz roket taşıyabiliyor.

Rusya geçtiğimiz Haziran ayında Esed rejimine Mi-24 B tipi savaş helikopterleri takviyesi yapmıştı. Bu helikopterlerde de güdümlü roketler bulunmasıyla birlikte kara birliklerine makineli tüfekle destek verme özelliği yer alıyor.

 

Haber Ara