Dolar

32,4268

Euro

34,5800

Altın

2.384,31

Bist

10.045,74

Rus haber ajansı iddia etti: Muhaliflerin elinde 85 uçak savar var

Rus haber ajansı Sputnik adını açıklamadığı bir kaynağın muhaliflerden edindiği bilgiye dayanarak Suriyeli muhaliflerin elinde en az 85 ısı güdümlü manpad olduğunu iddia etti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-08 23:31:46

Rus haber ajansı iddia etti: Muhaliflerin elinde 85 uçak savar var

TIMETURK I HABER MERKEZİ
Melahat KEMAL 

Geçtiğimiz günlerde Halep'in güneyinde Esed rejimine ait bir SU22 tipi uçağın muhalif gruplarda Ahrar'uş Şam tarafından vurulmasının ardından dikkatlerin odaklandığı omuzdan atılan ısı güdümlü uçaksavar (manpad) konusu geçtiğimiz yıl Ekim ayında da gündeme gelmişti.

Rusya'nın Ekim ayı başında Esed rejimine destek vermek için Suriye'de hava operasyonlarına başlamasının ardından bazı kaynaklar Katar'ın Suriyeli muhaliflere Çin üretimi FN6 model omuzdan atılan ısı güdümlü uçaksavarlar verdiğini iddia etmişti.

Alçak irtifa uçuşları için tasarlanan ve maksimum etkili menzili 6 km olan FN6 modelinin Suriye'de daha önce Deyr Ez Zor'da ÖSO birlikleri tarafından kullanıldığı bilinmekle beraber muhalif kaynakların bir kısmı Nusret Cephesi tarafından ele geçirilen Ebu Duhur hava üssünde rejim silah depolarından çok sayıda manpad ele geçirildiğine işaret ediyor.

Haber Ara