Dolar

32,2652

Euro

34,7521

Altın

2.402,28

Bist

10.267,45

Kuveyt Hizbullah üyelerini sınır dışı ediyor

Kuveyt Hizbullah ile bağlantısı olan kişi, iş adamı ve medya mensuplarını sınır dışı etmeye başladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-17 20:29:57

Kuveyt Hizbullah üyelerini sınır dışı ediyor

TİMETURK I HABER MERKEZİ
Melahat KEMAL

Kuveyt yetkilileri Hizbullah destekçilerinin ülkeye girişini engellemek ve ülkede bulunanların da sınır dışı etmek için listesini hazırlamaya başladı.

Kuveyt emniyet genel müdürlüğü ve güvenlik güçleri hazırlanan listelerde Lübnanlı, Suriye ve diğer milletlerden Hizbullah destekçilerin bulunduğunu açıkladı.

Hazırlanan listelerde iş adamları ve medya mensupları da bulunuyor.

Güvenlik yetkilileri, Hizbullah ile ilişki içinde olan, grup liderleri ile görüşenler ve bunların temsilcilerinin de sınır dışı edileceğini ve yurt dışında bulunup da Kuveyt'e girmek isteyenlerin de ülkeye kabul edilmeyeceğini belirtti.

Kuveyt'teki bu uygulama Körfez İş Birliği Konseyi'nin geçtiğimiz hafta Hizbullah'ı ‘terörist' ilan etmesinin hemen ardından başladı.

Uygulamanın başladığı günden bu yana Hizbullah ile bağlantılı 6 kişinin ülkeye girişi engellenirken 5 kişinin de oturma izinleri yenilenmedi.

Bu kişiler televizyon kanallarında ya da günlük yayın yapan bir gazetede çalışmaktaydı. Oturma izinleri yenilenmeyen 5 kişiden ise bir ay içinde ülkeyi terk etmesi istendi.

Kuveyt İç İşleri Bakanı Muhammed El Halid'in Kuveyt güvenlik güçlerine Hizbullah üyelerine karşı başlatılan bu uygulamayı hayata geçirmek için ‘tam yetki' verdiği belirtildi.

Haber Ara