Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Kassam Tugayları binbaşı öldürdü, İsrail ordusu doğruladı

İzzeddin Kassam Tugayları ve İslami Cihad hareketinin askeri kanadı “Kudüs Tugayları”, bugün Gazze'nin çeşitli bölgelerinde İsrail kuvvetlerine karşı çok sayıda askeri operasyon düzenlediğini duyurdu.

2 Ay Önce Güncellendi

2024-02-24 23:04:34

İsrail, Gazze'de işgal ordusu bir bölük komutanının öldürüldüğünü doğrularken, Gazze'nin kuzeyinde yaşanan çatışmalarda isgal ordusunun Givati ​​Tugayı'na bağlı tabura saldırı düzenlendi.

Kassam Tugayları yaptığı açıklamada, Gazze'nin Zeytun mahallesinin güneyinde bir İsrail Merkava tankını Tandom mermisiyle vurulduğunu belirterek, "Zeytin mahallesinin güneyinde Ghoul tüfeği olan bir Siyonist subayın" öldürüldüğünü kaydetti.

Açıklamada, Gazze'nin doğusundaki Zeytun mahallesindeki işgal araçları ve askerlerin oluşturduğu grupların makineli tüfek, tanksavar füzeleri ve havan toplarıyla hedef alındığı belirtildi.

Kassam Tugayları ayrıca "Gazze'nin merkezindeki Zeytun mahallesinin güneyinde Siyonist bir grupla çatıştıklarını, çatışmada İsrail tarafında ölümler ve yaralanmalar olduğunu, askeri teçhizatlarının bir kısmına ise el koyulduğunu" duyurdu.

İSRAİL: BİR BİNBAŞI ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail ordusu bugün Gazze'nin kuzeyinde yaşanan çatışmalarda Givati ​​Tugayı'na bağlı taburda bir bölük komutanının öldürüldüğünü duyurdu. İsrail ordusunun resmi istatistiklerine göre Gazze'de ölen işgal askeri sayısı 577 kişi oldu.

Ordudan yapılan açıklamada, "Givati ​​Tugayı'na bağlı taburdan bölük komutanı Karmiel bölgesinden binbaşı rütbesindeki (24 yaşında) Subay Eyal Şumenov, 24 Mart'ta Gazze'de yaşanan savaşta öldürüldü.” denildi.

İşgal ordusu, Gazze'de geçen Perşembe günü, güneydeki Han Yunus, Zeytun mahallesi ve merkezde yaşanan şiddetli çatışmalar sırasında 7 askerin yaralandığını duyurmuştu.

İsrail ordusu, Gazze'de 7 asker ve bir subayın yaralanmasıyla sonuçlanan çatışmaların detaylarına ilişkin herhangi bir bilgi vermedi.
Buna göre 7 Ekim'den bu yana 238'i karadan işgal sürecinde olmak üzere 577 askeri öldü.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 12 bin 660'ı çocuk, 8 bin 570'i kadın olmak üzere 29 bin 606 Filistinli öldürüldü, 69 bin 737 kişi yaralandı.

ArapPostası

Haber Ara