Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Kassam Sözcüsü Ebu Ubeyde'den açıklama

İzzeddin Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde dün yaptığı açıklamasında, ölen İsrailli mahkumlardan birinin fotoğrafını yayınlayarak şu yorumu yaptı: “İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, arkadaşlarını kurtarmadan yalnız başına kaderleriyle yüzleşmek üzere onları terk etti.”

2 Ay Önce Güncellendi

2024-03-02 11:42:04

Kassam'ın önde gelen kaynaklarından biri, "Öldüğünü açıkladığımız mahkumlardan biri, gözaltındayken yaptığı itiraflara göre Netanyahu'nun yakın arkadaşıdır" dedi.

El Kassam Tugayları, kendileriyle temasları koptuktan haftalar sonra İsrail tarafından düzenlenen bombalı saldırıda 7 İsrailli mahkumun öldürüldüğünü, böylece Gazze'de öldürülen esir sayısının 70'e çıktığını açıklamıştı.

Kassam sözcüsü Ebu Ubaida konuyla ilgili şunları söyledi:

"Daha önce, bir dizi düşman esirini koruyan mücahitlerimizle bağlantımızın kesildiğini ve bir dizi mahkumun İsrail'in bombalı saldırısı sonucu öldürüldüğüne inandığımızı açıklamıştık. Son haftalarda yapılan incelemelerden sonra, Siyonist bombardımanı sonucunda Gazze'de çok sayıda mücahidimizin şehit olduğunu ve 7 (İsrailli) düşman esirinin öldürüldüğünü doğruladık."

Açıklamada esirlerden 3'ünün isimleri Arapça ve İbranice olarak yayınlandı:

"Haim Gershon Perei, Yoram Itak Metzger ve Amiram Israel Cooper."

Kassam Tugayları, "kimliklerini doğruladıktan sonra ölen diğer dört kişinin isimlerini daha sonra açıklayacağını" belirtti.
Ebu Ubeyde açıklamasında şunları söyledi:

"Düşman ordusunun Gazze Şeridi'ndeki askeri operasyonları sonucunda öldürülen düşman esirlerin sayısı 70'i aşabilir ve biz başından beri esirlerin hayatlarının korunması konusunda istekliydik, ancak düşman liderliğinin bu dosyadan kurtulmak için mahkumlarını kasten öldürdüğü açıkça ortaya çıktı. Yaşayan 5 veya 10 mahkum için alacağımız fiyat, düşmanın bombaları onları öldürmemiş olsaydı, tüm mahkumlar için alacağımız fiyatla aynı olacaktır."

Kassam'ın Gazze'de tutukluları tutmaktan sorumlu gruplarla temasının kesildiğini ilk kez duyurması değil. 18 Kasım'da Kassam, "İsrailli tutukluları korumakla görevli bir grupla temasın kesildiği, akıbetleri değişen esirlerin sayısı bilinmiyor.” demişti.

Haber Ara